Sokolovský kapucínský klášter má znovu ožít a pomoci může i veřejnost

Sokolov – Město chce pečovat o své památky a probouzet jejich i například zašlou či ztracenou minulost. Jedním z kroků je oprášení historie a zpřístupnění kláštera. jde o velký a náročný projekt. Ale město spoléhá na obyvatele, nebo kohokoli kdo by mohl znát historii kláštera nebo vědět o předmětech s ním spojených.

Prvním krokem je vytvoření projektové dokumentace, jejímž cílem bude zpřístupnění krovů a sklepů kláštera pro veřejnost. V těchto místech by měly vzniknout prohlídkové okruhy, výstavy, ale i místo pro drobné kulturní akce. Projektové dokumentace pro celkovou revitalizaci se dočká také klášterní zahrada. Současnou asfaltovou plochu nahradí trávník, stromy a keře. Revitalizací projde i rajská zahrada, kde by mělo vzniknout místo např. pro svatby či koncerty.
Ke zpřístupnění kláštera mohou přispět jak bylo zmíněno všichni. Pokud máte doma nějakou fotografii nebo článek. Znáte nějakou historku či vyprávění? Můžete se podělit o  skutečnosti, tak aby se historie mohla vrátit v co nejširším měřítku. Spojení je snadné, stačí zaslat e-mail  na adresu: klastersokolov@gmail.com.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.