Záchranářka z Varů, která propadla vášni zaplétání vlasů a ženy ji za to milují, přečtěte si příběh jako z románu

Karlovy Vary – Vystudovala Střední zdravotnickou školu v Karlových Varech, následně si udělala nástavbu na zdravotnického záchranáře v Praze. V roce 2018 odcestovala do Egypta na dovolenou s rodiči, na kterou se jí zpočátku ani nechtělo, ale tato dovolená se jí stala osudnou. Egypt ji nakonec naprosto okouzlil. U jedné návštěvy nezůstalo. „Jsem taková, že ráda zkouším nové věci. Byla jsem naprosto unešená například potápěním a podmořským světem. Zatoužila jsem potom přicestovat ještě jednou a sama s tím, že jsem si udělala potápěčský kurz a tady to všechno začalo. Postupně jsem seznamovala s místními a bylo to neskutečně fajn,“ vzpomíná s úsměvem.

Poté, co Sarah absolvovala potápěčský kurz, dostala nabídku na školení první pomoci, kterou sama mohla vést. „Byla to pro mě skvělá příležitost a kombinace. Mohla jsem dělat něco, co mám ráda a do toho se potápět,“ popisuje Sarah.

Postupem času našla Sarah svou životní lásku a zřejmě i celoživotní vášeň pro pletení vlásků a různých copánků. „Byly to okolnosti. Jelikož jsem tam byla i jako animátorka, tak jsem tam žila, tančila, pomáhala. Začala jsem si nechávat zaplétat vlásky od holek na hotelu, protože barvy na vlasy jsou v Egyptě nekvalitní, a to jsem nechtěla riskovat, takže tato cesta byla super v tom, že jsem se o své vlasy nemusela nějak extra starat. Měla jsem dlouhé zapletené blond vlasy, vypadala jako filmová hvězda. Ono si totiž tak opravdu připadáte, když se s Vámi lidé pořád fotí (smích). No, a tady jsem tomu pletení vlásků naprosto propadla,“ směje se.

Jak Sarah říká, copánky měla ráda odjakživa. Například na střední škole byla známá tím, že je pletla všem spolužačkám. „Ano, je to tak, začínala jsem tím, že jsem pletla celé třídě. Tímto zdravím Drahušku (smích), ta měla vždy nádherné copánky a takto jsem se naučila ten základ. V Egyptě jsem zase zjistila, že se do toho dají naplétat různé materiály, že se dají dělat vzory, atd., no a samozřejmě doba instagramu je taková, že je inspirace mnoho a i tady jsem se hodně jako samouk naučila. Je to o praxi, chuti a píli,“ popisuje.

V Egyptě strávila devět měsíců a vrátit se musela kvůli kovidu. „V té době už jsem měla vztah nyní už se svým manželem, ale musela jsem se v té době bohužel vrátit bez něho, protože jsme nebyli manželé. Je zde totiž velký problém s vízy. Vůbec jsem nevěděla, zda se ještě uvidíme. Bylo to těžké období. Jen jsem čekala na to, kdy budu moci opět za ním odcestovat,“ vzpomíná.

Osud tomu tak chtěl a Sarah se mohla zanedlouho vrátit za svým milým, kde se posléze i vzali a poté se vrátili do České republiky, konkrétně do Karlových Varů již společně. „Můj manžel ve mně vždy viděl potenciál. Nebývalo běžné, že bílá holka takto umí plést vlasy, protože to v Egyptě dělají jen Afričanky. Tím, že má můj manžel obchodnického ducha, tak ve mně vzbudil sebedůvěru v to, že jsem se této vášni začala věnovat naplno i tady u nás. Můj muž byl ale jediný, kdo mě v tom podporoval, protože když někomu tady řeknete, že chcete plést copánky, tak Vás mají za blázna,“ sděluje.

Sarah plete v Karlových Varech aktivně dva roky i při mateřské dovolené, má totiž se svým mužem jednoročního syna a má mnoho stálých a spokojených zákaznic. „Mnoho lidí si myslí, že copánky jsou jen pro mladé holky. Opak je ale pravdou. Na svůj styl si přijde opravdu každá žena a většinou tomu propadne stejně, jako na začátku já,“ říká.

Účesů, které se dají dělat s kanekalonem je velká škála. „Těch účesů je opravdu hodně. Dá se udělat od copánků po zapletený svatební účes, dokonce pletu i na muže. To se nedá ani pořádně popsat, co se vše dá s touto technikou dělat, protože je toho neskutečně mnoho,“ uvádí.

Jak sama říká, nejvíce ji na této práci naplňuje radost žen, které se při odchodu ze salónu cítí doslova jako princezny. „Jsem šťastná, když mi ze salónu odcházejí spokojené zákaznice i zákazníci. Ten pocit mě asi nikdy neomrzí, když vidím, jak doslova září. To je především vidět u žen a jsem za to vděčná, protože to, že se cítí sami se sebou hezky je pro mě největší odměnou,“ sděluje Sarah.

Sarah mohou lidé najít v salónu, který se jmenuje LAVI beauty salon v Rybářích v Karlových Varech nebo na Instagramu „COPÁNKY KARLOVY VARY“ a na Tik Toku pod názvem: „Copanky_Sarah“. V LAVI beauty salon, kde je pět šikovných slečen najdete ale také mimo jiné i prodlužování řas, Barber pro muže a kosmetiku.

 

 

 

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.