Masopust se vydal na svou cestu i v Chebu a zájem byl veliký

Cheb – Období masopustu by mělo být tím veselejším i díky tradicím. Masopustní zvyky mají zřejmě původ v předkřesťanských slovanských oslavách konce zimy. Podobně se slaví i v jiných slovanských zemích a figurují v něm i některé podobné postavy jako v českém masopustu, například kobyla nebo medvěd. Jiný výklad původu masopustu vychází z římského náboženství, které s předjařím spojovalo vegetační a plodnostní božstva, jako je Bakchus.

Letošní masopustní průvod masek se vydal na cestu historickým centrem Chebu v sobotu 10. února. Začátek cesty byl u chebského divadla. Za zvuků muziky pak vyrazí průvod na cestu městem. Přidat se mohl každý a nejvíce vítáni byli ti co si vyrobili masku.

Ani letos pochopitelně neporušil průvod masek nepsanou povinnost a před radnicí si vyžádal od představitelů města souhlas k průchodu přes náměstí. Po udělení svolení vedla cesta před muzeum, byl tradičně pohřben Masopust. Aby si masky a účastníci přišli na své mohli zajít do muzea. Tady čekala hudba, občerstvení a také pohádkové představení pro děti. Program tak pokračoval až do 18:00. Masopust v Chebu se vydařil. Do masopustního veselí se zapojili i členové vedení města, kteří si společně s Chebany užili parádní odpoledne.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.