Na nový úsek cyklostezky Ohře má kraj dotaci

Karlovy Vary – Karlovarský kraj bude pokračovat ve výstavbě páteřní cyklostezky podél Ohře. Na vybudování nového úseku mezi Dalovicemi a Všeborovicemi se mu podařilo získat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu  ve výši 35 275 000 korun.

Celkové plánované výdaje na přípravu a realizaci projektu dosahují částky 45 milionů korun. „Jsme moc rádi, že se nám podařilo získat dotaci z IROPu na vybudování dalšího úseku Cyklostezky Ohře, protože Cyklostezka Ohře patří mezi nejoblíbenější a zároveň nejnavštěvovanější cyklistické trasy v regionu. Můžeme dokonce říci, že se jedná o jednu z nejkrásnějších říčních cyklostezek v Česku a díky perfektnímu zázemí prověřených služeb je vhodná pro uživatele všech kategorií včetně seniorů a rodin s dětmi. Ze zmíněné částky 45 milionů korun činí způsobilé výdaje projektu 41,5 milionu korun. Z toho 85 procent bude hrazeno z dotace a 15 procenty se bude na akci podílet Karlovarský kraj,“ upřesnil radní pro oblast regionálního rozvoje a projektového řízení Patrik Pizinger.

Nově budovaný úsek cyklostezky o délce přesahující 1,7 kilometru bude lemovat řeku Ohři po její levé straně. Začínat bude u Drahovické lávky v Bohaticích a povede až k místní komunikaci Výletní, která prochází chatovou osadou Všeborovice. Jedná se o technologicky náročnou stavbu, v rámci níž je naplánováno vystavění nové lávky přes Vitický potok a vybudování tunelu ve skále. Počítá se i s kácením zeleně, náhradní výsadbou za odstraněné dřeviny a instalací veřejného osvětlení. Nově budovaný úsek propojí Karlovy Vary s Cyklostezkou Všeborovice – Šemnice uvedenou do provozu v roce 2021. Dohromady tak vznikne šestikilometrový úsek bezpečné komunikace pro cyklisty a další bezemisní dopravu. K zahájení stavby by mělo dojít na začátku března a dokončena bude v příštím roce v květnu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.