Chebští preventisté se zaměřují na děti i seniory

Cheb – Mezi úkoly Městské policie lze do popředí zařadit preventivní programy. Na příklad v Chebu mají preventisté široký záběr. Zaměřují se převážně na děti, a to již od mateřských škol až po ukončení středního vzdělání. Hlavní témata směřují na nástrahy, které je mohou potkat. Seznamují je s tím, jak těmto záležitostem předcházet nebo jak je řešit, pokud se s nimi setkají.
Další skupinou jsou senioři, kteří bývají pro svoji důvěřivost i menší schopnost obrany častým cílem pro mnoho darebáků a podvodníků. Proto oddělení prevence vytvořilo projekt s názvem „Bezpečí pro naše seniory“. Ten zahrnuje besedy o osobním bezpečí, kurzy sebeobrany a v neposlední řadě i bezpečnostní balíčky.
Při své činnosti preventisté nezapomínají ani na širokou veřejnost. Pro ni jsou připraveny besedy, přednášky a akce, na kterých zájemci získávají informace a rady, které jim mohou pomoci zvládnout různé situace. Může se jednat o události, kdy jsou oni sami či jejich blízcí ohroženi jakýmkoli protiprávním jednáním, případně závislostmi.
„Městská policie Cheb se i nadále bude věnovat snižování kriminality a dělat naší společnost alespoň o trochu lepší. Prevence bude vždy důležitá, proto naše práce v této oblasti nekončí.“ uvedl v aktuální zprávě o činnosti strážníků Pavel Janošťák, ředitel Městské policie Cheb

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.