Sportovní zemětřesení v kraji – končí dva trenéři

Karlovy Vary – Základní část nejvyšší hokejové soutěže spěje ke svém vrcholu. Jejího konce se ale na lavičce HC Energie již nedočká David Bruk. Trenér přišel k A-týmu Energie před sezonou 2022/23. Minulý ročník nakonec s týmem dovedl do předkola play-off. Nad síly Energetiků, ale byl neoblíbený tým HC Olomouc. Tato sezona začala velmi slibně, aktuálně ale týmu patří jedenáctá příčka se ziskem 52 bodů.

„Po pondělním jednání vedení klubu s hlavním trenérem Davidem Brukem vzešla s ohledem na současné výsledky vzájemná dohoda o ukončení spolupráce,“ uvedl klub na svém webu. „Davidu Brukovi děkujeme za odvedené služby a přejeme mu hodně štěstí v další trenérské kariéře. Situace nebyla pro nikoho, zejména v období, kdy došlo ke změně vlastníků, jednoduchá, a vážíme si veškerého úsilí, které David pro klub vykonal,“ děkuje dosavadnímu kouči jednatel klubu Daniel Tobolka.

Druhá trenérská konečná přišla u týmu VK ČEZ Karlovarsko. U volejbalistů skončila pouť australského trenéra Liama Sketchera. Klub tímto krokem reagoval na nedávné vyřazení z Českého poháru od prvoligového Hradce Králové.  Postu hlavního kouče se ujal Ondřej Hudeček, jak informovalo Karlovarsko na webu.

Liam Sketcher nastoupil k týmu před touto sezonou, čímž vystřídal Jiřího Nováka, který se chtěl naplno věnovat reprezentaci. Australský trenér byl pro vedení klubu náhradní variantou poté, co ze zdravotních důvodů nemohl nastoupit původně vybraný Martin Kop. „Klub po vzájemné dohodě opouští Liam Sketcher a na jeho místo nastupuje Ondřej Hudeček. Bývalý reprezentant, který s Karlovarskem získal tři mistrovské tituly (jeden jako hráč, dva jako sportovní manažer) se rozhodl klubu pomoci v těžké chvíli. Krýt záda mu bude Jakub Salon, který zůstává na pozici prvního asistenta a družstvo dobře zná,“ okomentoval tým výměnu.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.