Ve Františkových Lázních zvýší investice do fotbalového areálu

Františkovy Lázně – Historie fotbalového klubu se v lázeňském městě oficiálně začala psát roku 1945, kdy byl založen pod názvem S.K. Františkovy Lázně. Písemné zmínky o fotbale ve Františkových Lázních před tímto datem hovoří pouze o jeho živelné a neorganizované podobě. Společný jmenovatelem však zůstává místo kde se fotbal hrál a hraje do dnes.

Areál v současné době disponuje třemi přírodními travnatými hřišti a jedním UMT s umělým osvětlením. Samozřejmostí je kompletní technické a sociální zázemí včetně restaurace v areálu stadionu a to vše umístěné v nádherné přírodě v těsné blízkosti lázeňské promenády.

„Do našeho fotbalového areálu, který je ve vlastnictví města, je potřeba neustále investovat nemalé prostředky za účelem nutné údržby,“ uvedl místostarosta Ivo Mlátilík sociálních sítích města a dále dodává: „V současné době nás čeká úhrada náročné opravy staršího traktoru a sekačky na trávu, kdy předběžně vyčíslená částka je cca 260.000,-Kč. Na sklonku minulého roku jsme zjistili velký únik vody při havárii v areálu, což je prozatím vyčísleno na necelých 400.000,-Kč. Ale i přes tyto finančně náročné investice jsme na posledním jednání zastupitelstva přidali k obvyklé dotaci pro fotbalový klub k původním 300.000,- Kč především pro naši mládež (cca 100 dětí) ještě i 100.000,-Kč na sportovní vybavení pro necelou stovku dospělých. Je to konečně jeden z největších sportovních klubů v našem městě, pečující o naši mládež.“

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.