Program Erasmus umožní studentům i učitelům stáže v zahraničí

Karlovy Vary – Žáci a pedagogové ze Střední školy stravování a služeb Karlovy Vary budou moci rozvíjet své odborné a jazykové kompetence během pracovních stáží v zahraničí. Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání odsouhlasila podání projektu „Žáci a učitelé z Ondřejské za evropskou gastronomií“ v rámci programu Erasmus+. Veškeré náklady spojené s realizací pokryje dotace z programu. Erasmus+ je program Evropské unie, který umožňuje studentům, učitelům, dobrovolníkům a dalším výjezdy do zahraničí a podporuje mezinárodní spolupráci.

„Žádost karlovarské školy z Ondřejské jsme s velkým potěšením odsouhlasili a doporučili krajskému zastupitelstvu ke schválení. Pro žáky i pedagogy je to jedinečná příležitost, jak porovnat své schopnosti s mezinárodními kolegy, načerpat inspiraci a získat nové dovednosti z reálné praxe v zahraničí. Věřím, že zážitky, které žáci a pedagogové v cizině načerpají, pro ně budou motivací a zužitkují je ve svém dalším odborném rozvoji,“ uvedl radní pro oblast ​vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.

V průběhu letošního a příštího roku vyjede na krátkodobou odbornou stáž v délce tří týdnů do Slovinska celkem 22 žáků. Většina z nich jsou učňové oborů Kuchař, Číšník a Gastronomie, doplňují je budoucí cukráři a kadeřníci. Dva žáci absolvují ve stejné zemi dlouhodobou tříměsíční stáž. Pedagogové odcestují do Itálie, kde si vyzkoušejí stínování s místním učitelem. Cílem je zmapovat nové vzdělávací systémy, strategie a metodické postupy a následně je postupně implementovat do vzdělávání ve škole a inovovat tak výuku. Druhá část kantorů zapojených do projektu bude v Německu, Irsku a na Maltě navštěvovat jazykové kurzy, které budou zaměřeny na strategii výuky a využití informačních technologií pro potřeby moderní výuky cizích jazyků.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.