V Lokti již na plno využívají cestující nový autobusový terminál

Loket –  Nový dopravní terminál v Lokti je nepřehlédnutelný díky kompletní proměně. Původní autobusové nádraží nahradil moderní terminál „Loket – předmostí“, jehož součástí je zázemí pro cestující. Úprava přinesla také vyšší bezpečnost a rozšíření stávajících parkovacích kapacit. Zajímavostí stavby je zelená střecha, jež společně s výsadbou zeleně tvoří ekologický a estetický celek.

První návrhy vznikly v roce 2019 ve spolupráci s Fakultou stavební ČVUT v Praze. Celkové náklady přestavby činily 77,5 milionu korun. Město Loket zaplatilo ze svého rozpočtu 32,4 milionu korun, 37,6 milionu korun pokryly dotace z Integrovaného regionálního operačního programu a příspěvek státu. Zbylých 7,5 milionu korun za přeložku komunikace II. třídy hradila Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje.

Úkolem v rámci budování nebyl jen terminál, ale i  jeho napojení na pěší trasy, které umožňuje bezpečný přístup i pohyb cestujících, a nové parkoviště s 50 místy. V hlavní budově autobusového nádraží se nachází čekárna, kancelář dopravních informací a veřejné toalety. Na autobusových zastávkách je k dispozici běžný mobiliář včetně stojanů na kola. Stavební práce a vegetační úpravy se realizovaly od září 2022 do listopadu 2023.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.