Karlovarská krajská nemocnice má nové transfúzní oddělení

Karlovy Vary – Ve zrekonstruovaných prostorech pavilonu L Nemocnice Karlovy Vary zahájilo provoz transfuzní oddělení, které dosud sídlilo ve Vítězné ulici v Karlových Varech. Transfuzní oddělení je tak nyní součástí areálového komplexu nemocnice a nabízí moderní prostředí se špičkovým vybavením. Rekonstrukce pavilonu L je součástí Generelu Karlovarské krajské nemocnice.

Přesídlení transfuzního oddělení do areálu nemocnice bylo dlouhodobým záměrem kraje. Podle slov hejtmana Petra Kulhánka byla původní budova ve Vítězné ulici už zastaralá a kapacitně také nebyla úplně vyhovující. Personál i dárci se tak dočkali prostředí, které odpovídá trendům současné doby. „Dárcovství krve je dobrovolná činnost s velkým společenským významem. Lidská
krev je důležitou tekutinou, kterou nelze ničím nahradit, proto chceme, aby se naši dárci cítili na nové transfuzní stanici dobře a rádi se tam vraceli. Zároveň doufáme, že se naše dárcovská základna rozšíří o nové členy,“ uvedl generální ředitel KKN a.s. Josef März.

Vstup pro dárce krve je umístěn z jihozápadního rohu objektu. Budova je také napojena na stávající systém potrubní pošty. „Kompletní rekonstrukce pavilonu L, který v minulosti fungoval jako infekční oddělení, nebyla jedinou akcí, jež na místě probíhala. Zároveň s tímto projektem byl realizován také projekt Karlovarské krajské nemocnice s názvem Zdravotnická technika ReactEU – KKN laboratoře, kterým byla zajištěna dodávka laboratorního vybavení do nového transfuzního oddělení,“ doplnil náměstek hejtmana s gescí v oblasti investic a správy majetku Dalibor Blažek.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.