Co zaměstnává strážníky v Chebu

Cheb – Úkoly každé Městské policie jsou poměrně známé. Důležité jsou ovšem také činnosti, které nejsou až tak vidět. Například Městská policie Cheb monitoruje problematické oblasti ve městě a reaguje na podněty občanů. Zmíněné lokality vyžadují dohled strážníků především kvůli výskytů jak uvádí samotná policie „závadových osob“.

Tyto kontroly jsou nedílnou součástí práce strážníků a zaměřují se na identifikaci a prevenci možných problémů. Označení závadové osoby znamená pro práci strážníků jedince zapojené do kriminální činnosti, obtěžování veřejnosti nebo ty, kteří ohrožují bezpečnost v dané lokalitě. Cílem kontrol závadových osob není jen identifikace, ale také prevence.

Pokud je zjištěno jakékoliv protiprávní jednání, situace je řešena v rámci možných kompetencí. na řadu přichází udělení pokuty, oznámení správnímu orgánu, vykázání z místa. Bohužel udělení pokuty této skupině lidí je téměř neúčinné. Důkazem této problematiky je například uspořádaná konference městských policií Karlovarského kraje, které se tak tímto pokoušely upozornit na nevymahatelnost práva v oblasti nepřizpůsobivých lidí bez domova. Městská policie spolupracuje s dalšími zúčastněnými orgány a pracuje na vytvoření lepšího pocitu bezpečí našich občanů.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.