Koupaliště Michal se promění v oázu klidu

Sokolov – Koupaliště Michal je rozhodně zajímavým místem a nabízí potenciál pro další zatraktivnění. To byl také důvod schůzky zástupců města Sokolov, společnosti Sokolovská uhelná a SUAS GROUP. Společná diskuse směřovala k budoucímu rozvoji areálu koupaliště a jeho okolí. Postupnými kroky se nejen rozšíří nabídka koupaliště o další atrakce a zázemí pro návštěvníky ze Sokolovska i pro kempaře, ale v příštích letech v okolí také vyrostou nové chatky a domky zasazené do malebné přírody nedaleko vodní plochy.

Areál koupaliště Michal už loni prošlo změnami a úpravami, řada z nich se chystá i pro letošní letní sezónu. „Nejdůležitější jsou pro nás podněty a návrhy našich návštěvníků. Loni jsme proto zasadili 54 nových stromů, které časem poskytnou potřebné zastínění v blízkosti pláže, doplnili jsme mobiliář a rozšířili místa v kempu. Teď se pracuje na opravě sociálního zařízení, obnovou projde i tobogan a trojskluzavka a nově si vlastními silami zajistíme catering.“ uvedl Jiří Štěpán, jednatel koupaliště.

‚‚Letošní rok věnujeme projekční přípravě kroků k realizaci této koncepce. Chceme vědět, co budou v místě potřebovat maminky s dětmi, cyklisté, různé sportovní komunity, jak se v území budou potkávat, co dělat, aby si žádné aktivity nepřekážely. Musí být zachováno všechno dobré, co na koupališti je, a zároveň vzniknou nové věci, které areál posunou dál. Budeme tedy modelovat, projektovat, povolovat. Spolupráci s městem pokládáme pro rozvoj území za klíčovou a je skvělé, že vedení města i zaměstnanci úřadu to vnímají stejně. Dosavadní spolupráce přispěla ke vzniku nového konceptu rozvoje a věřím, že společně jej postupně dovedeme k realizaci,“ uvedl Pavel Poc člen představenstva Sokolovské uhelné a SUAS GROUP, který zároveň vede útvar pro strategie, dotace a rozvoj. Dále dodal, že cílem není, aby si v budoucnu na Sokolovsku konkurovala dvě jezera, Michal a Medard, ale aby se jedno z nich stalo místem pro relaxaci a druhé symbolem proměny Sokolovska v prosperující území s pestrou nabídkou služeb a volnočasových aktivit.

Klíčovou prioritou je z pohledu města i Sokolovské uhelné bezpečné a kapacitní dopravní spojení ke koupališti, a to zejména městskou hromadnou dopravou, v budoucnu pak třeba i meziměstskými autobusy: „V loňském roce jsme zavedli sezónní autobusové spojení přímo na koupaliště, o které byl ze strany sokolovských občanů obrovský zájem. Ve snaze o rozvoj koupaliště i jeho okolí má Sokolovská uhelná naši maximální podporu, určitě budeme společně diskutovat o jednotlivých etapách proměny lokality, o změnách územního plánu či o dotačních možnostech,“ uvedl starosta Petr Kubis.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.