Přípravy festivalu Fijo v Chebu jsou již v plném proudu

Cheb – Zdánlivě je zatím dostatek času. Pro diváky a návštěvníky rozhodně ano. Ale pro realizační tým je začátek roku již s plném nasazení. Pro zajištění festivalu Fijo je již nutná aktivní příprava. První setkání začaly samozřejmě prakticky po skončení posledního festivalu. Intenzivněji se tým začal potkávat v létě loňského roku. A od počátku tohoto se pracuje naplno.

Základem je tým, který se postupně vykrystalizoval do současné podoby. Po stránce obsazení jednotlivých souborů má slovo především dirigent MDO Cheb a ředitel ZUŠ Jindřicha Jindřicha Jiří Smitek. Jistotou bude složení souborů stejně jako v předchozích ročnících. To znamená šest domácích a stejný počet zahraničních orchestrů. Vše zastřešuje KC Svoboda Cheb. kde je tým zkušených lidí pod vedením Mirky Pavlíkové. Po stránce dalších zajištění především ubytovacích kapacit, dopravy a dalších funguje úzké spojení s městem Cheb.

‚‚Fijo 2024 by mělo přinést zajímavé novinky. Jednou z největších bude opětovné vystoupení v areálu Lokomotivy, zajímavou lokaci nabídne také hrad, ale v hledáčku jsou i další místa. Letošní festival přinese pestrý program i zajímavá místa, tak aby si mohli všichni vybrat přesně dle svého vkusu.“ uvedla dramaturgyně KC Svoboda Mirka Pavlíková

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.