Nově by se strážníci měli objevit v Lokti

Loket – Během pondělního zasedání odsouhlasila rada Karlovarského kraje poskytnutí individuální dotace ve výši 300 tisíc korun městu Loket. Dotace je účelová a má pomoci zřízení městské policie. Mimo základní úkoly v rámci bezpečnosti města by měla mimo jiné zajišťovat  koordinaci dopravy a dodržování veřejného pořádku při realizaci kulturních, společenských a sportovních akcí.

Základním argumentem pro udělení dotace je skutečnost, že Loket je jedním z nejnavštěvovanějších míst našeho regionu. Kromě toho, že má na svém území významnou gotickou památku, jejímiž branami ročně projde na 150 tisíc lidí, pořádají se zde i velké kulturní a sportovní akce, ať už se jedná o koncerty, divadelní představení nebo například šampionáty v motocrossu, kam míří další tisíce návštěvníků. Situace ve městě je vlivem absence městské policie dlouhodobě neudržitelná. Navíc je jasné, státní policie nemůže obsáhnout vše, co by město potřebovalo, a to nejen z kapacitních důvodů, ale i z důvodů jiné priority zásahů.

Loketští předpokládají, že zřízení městské policie o dvou strážnicích by dle kalkulace městské policie v Sokolově mělo vyjít zhruba na 2 miliony korun. Do budoucna také počítají s možností sdílení městské policie s městy Horní Slavkov a Krásno. Vzhledem k tomu, že se všechna tři města nacházejí na velmi frekventovaném tahu Sokolov – Plzeň, využití by našla například při zajištění větší bezpečnosti dopravního provozu skrze měření průjezdní rychlosti. Provozní náklady městské policie budou kryty z rozpočtu města Loket, případně z rozpočtů obcí, se kterými by byla uzavřena smlouva o sdílení služeb městské policie.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.