Krajská knihovna učí středoškoláky jak se orientovat ve světě informací

Karlovy Vary – Nové vzdělávací programy pro studenty středních škol připravila Krajská knihovna Karlovy Vary.  Smyslem je rozvíjet dovednosti a znalosti středoškoláků v oblasti citační etiky, efektivního učení, mediální gramotnosti a rychločtení.

„Reagujeme tak na nové trendy ve společnosti a zároveň se snažíme naplnit potřeby středních škol v oblasti neformálního vzdělávání studentů,“ uvedl ředitel Krajské knihovny Karlovy Vary Vratislav Emler. Citační etiku využijí studenti především při psaní odborných textů, ať už se jedná o ročníkové, bakalářské či vědecké práce.

Studenti se například v rámci kurzu efektivního učení naučí techniky, které jim pomohou k lepšímu zapamatování si informací. Díky lekci mediální gramotnosti pak získají nástroje k rozlišování mezi důvěryhodným zpravodajstvím a manipulativní komunikací v masmédiích. Osvojit si také mohou správné čtenářské návyky a rychločtenářské techniky, včetně metod rychlostudia. „Věříme, že naše vzdělávací programy přinesou středoškolákům nejen nové znalosti, ale také praktické dovednosti, které využijí v dalším studiu, ať už na vyšších odborných nebo vysokých školách,“ uzavřel ředitel knihovny Vratislav Emler.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.