Kraj i regiony mají své věrné i talentované osobnosti

Aš – Osobnosti s vizí, talentem a sílou posouvat sny ke skutečnosti je Soňa Pešková. Do svého rodného hnízda Aše se vrátila po letech před osmi lety. Na město je náležitě pyšná nejen, že je tu její rodina, ale jistě i její kořeny. Soňa Pešková je především srdcem umělkyně, která ale mimo jiné za prací dojíždí do největší saské lázeňské klinice Vogtland-Klinik v Bad Elsteru, kde ji práce podle jejích slov neskutečně baví. ‚‚I když je umění krásné, nezbohatne se na něm,“ jak sama s úsměvem říká, a vzpomíná na den, kdy ji tuto větu před patnácti lety řekli první den na univerzitě. Soňa Pešková proto vysvětluje, že je rozumné zaměřit se na vícero odvětví. Věnuje se tedy marketingu, PR a grafice.

Příběh Soni ukazuje, že pro svůj směr potřebuje každý odhodlání i sílu vydržet.  Její vášeň pro kreslení byla jen jeden z bodů, který ji do tohoto oboru dostal. Zbytek je podle jejích slov vytrvalost, píle a schopnost akceptovat odmítnutí. Jak sama říká, je to vždy tak, že deset dveří se přirazí před nosem a ty jedenácté se otevřou. Někdo chce jít stále dopředu a nic ho neporazí. Někdo to vzdá a otočí se.

Z aktuálních projektů realizovala  vánoční kampani pro Laritmu. ‚‚Celý tým byl opravdu skvělý a výsledek byl zdařilý. Jsem jim vděčná, že jsem mohla něco vytvořit jen na míru pro naše město. Jinak samozřejmě stále tvořím i v soukromí. Momentálně jsem dokončila dětskou knihu o tom, že by se nemělo zapomínat na prarodiče. Rozhoduji se, kterému nakladatelství to svěřím, protože téma se líbilo vícero vydavatelům. Maluji na přání rodinné karikatury, prodávám epoxidové obrazy, ale co je pro mne nejdůležitější je, že se má práce někomu líbí. A třeba mu to i zlepší den, zvedne náladu nebo přiměje k zamyšlení.“

A pro každou tvůrčí osobnost je důležitý náhled do budoucna. ‚‚Mám plán využití toho, co umím umělecky ztvárnit . Vidím to v Aši spjaté s turistikou. Ráda bych zmapovala turistická místa, stezky i památky ve formátu pro čtenáře malé i velké. Skvělé jsou v Aši i možnosti sportování, hřišť a cyklistických tras, což mě přivádí na myšlenku podpořit pohyb u dětí a nějakým způsobem jim to podat skrz ilustraci-brožuru, omalovánky a podobně.“ sdílí své plány Soňa Pešková.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.