Karlovarský kraj vyčlenil finance na příspěvky pro kvalifikovaný personál do nemocnic

Karlovy Vary – Snaha v karlovarském kraji navyšovat počty kvalifikovaného personálu je citelná. Směřování naznačují kroky měst i kraje. Například z krajského rozpočtu bude 11,4 milionu korun vyčleněno právě náborových příspěvků právě v rezortu zdravotnictví. Tyto finance jsou rozděleny mezi poskytovatele, jimiž jsou Nemocnice Karlovy Vary, Nemocnice Cheb, Nemocnice Sokolov, Nemocnice Ostrov, Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje a Zařízení následné rehabilitační a hospicové péče.

„Náborové příspěvky jsou nástrojem, který se nám v minulosti osvědčil, proto budeme nově nastupující zdravotnický a nezdravotnický personál podporovat i nadále. Tyto příspěvky kraj poskytuje od roku 2018, od té doby se nám podařilo získat 188 zdravotnických pracovníků, mezi kterými jsou lékaři i nelékaři,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Klíč k výslednému rozdělení finančních příspěvků bude dle původního návrhu.  Částka 4 miliony korun je určena pro Nemocnici Karlovy Vary, 2,3 milionu korun Nemocnici Cheb, stejná částka Nemocnici Sokolov, 1,5 milionu korun Nemocnici Ostrov, 800 tisíc korun Zdravotnické záchranné službě Karlovarského kraje a 500 tisíc korun Zařízení následné rehabilitační a hospicové péče.

Maximální výši finanční podpory od Karlovarského kraje, 600 tisíc korun, může získat primář nebo odborný asistent v nemocnici, 400 tisíc korun pak lékař a 150 tisíc korun nelékařský zdravotnický pracovník. Poskytnutí náborového příspěvky vychází z platných podmínek, přijetím příspěvku se zaměstnanec zavazuje k výkonu práce v daném zařízení v délce trvání pracovního poměru minimálně 3 let.

Rozdělení finančních prostředků nyní schválila Rada Karlovarského kraje, návrh bude předložen ke schválení ještě krajskému zastupitelstvu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.