Heliport chce Sokolov v areálu Bohemia

Sokolov – Sokolov chystá postavit plnohodnotný heliport pro místní nemocnici ve sportovním areálu Bohemia. Dosud tam pro přistávání vrtulníků funguje pouze dočasná travnatá plocha. Záměr radnice je v souladu s tím, že by v letošním roce měla v sokolovské nemocnici začít stavba urgentního příjmu. Ten nemocnici dosud chybí. V tomto případě se ovšem nejedná o investici města, ale Karlovarského kraje, protože celý areál patří právě kraji. Rozpočtová položka je na  170 milionech korun, přičemž část nákladů by měla pokrýt dotace z evropských peněz Integrovaného operačního programu
Stavba heliportu by měla vyjít na šest milionů korun. „Máme hotovu studii, která nám potvrzuje, že heliport muže být tam, kde bychom ho chtěli mít. To znamená v areálu Bohemie, a to vedle písčité plochy vpravo za garážemi. Takže v současné době se připravuje veřejná zakázka na projektovou dokumentaci a následně by mohla proběhnout jeho samotná výstavba,“ řekl sokolovský starosta Petr Kubis. Studie počítá s betonovou plochou včetně naváděcího systému a osvícení splňující současné předpisy.

Na projektu se kromě města podílí také společnost Penta Hospitals, která ve městě provozuje nemocnici, a Sokolovská uhelná. „Spolupracujeme v oblasti odborné garance a navazující péče na nemocnici Sokolov. Podílíme se také finančně na přípravě projektu, ale je to projekt města,“ dodala generální ředitelka skupiny Penta Hospitals Barbora Vaculíková. Uvedla také, že pro heliport není v areálu sokolovské nemocnice místo.

Kromě Sokolova se v kraji počítá s vybudováním nového heliportu také v karlovarské nemocnici. Náklady jsou 24 milionů korun.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.