Chceme, aby o EURO rozhodli lidé v referendu, říká strana PRO

Praha – Strana Právo Respekt Odbornost (PRO) na půdě poslanecké sněmovny, nyní projednala další dvě petice. Jelikož se podařilo sesbírat zákonem stanovený počet podpisů, bylo možné tyto petiční výzvy předat k projednání do Poslanecké sněmovny.Prostřednictvím svého petičního výboru byly petenti vyzvání k okomentování jednotlivých petičních požadavků.

„Není tajemstvím, že v pětikoalici to vře při diskuzi o možném přijetí eura. Samozřejmě Piráti, TOPka a Starostové jsou pro zahájení diskuze o termínu přijetí evropské měny, a to doslova za každou cenu,“ uvedl místopředseda PRO Marek Zeman.

„Přijetí EUR je hřebíkem do rakve našich veřejných financí,“ poznamenala předsedkyně kontrolní komise strany PRO Ivana Turková.
„Podobné referendum uspořádalo Švédsko v roce 2003, kdy poté, co většina občanů odmítla vstup do eurozóny, zůstala tato země trvale u vlastní švédské koruny. Nastal čas, kdy pasivní stěžování a věčné nadávání musí vystřídat aktivní odpor proti devastaci naší země. Nezůstávejme pozadu a pojďme se přidat,“ uvedl předseda PRO Jindřich Rajchl.
Strana PRO se aktivně staví za zájmy občanů České republiky i dalšími peticemi a konkrétními skutky, které jsou ve formách podpory protestních shromáždění v Praze na Václavském náměstí, kde plánuje v březnu letošního roku další demonstraci, která má být podle slov Rajchla sestavena na základě ankety podle požadavků občanů.
Na tiskové konferenci politici z PRO uvedli, jaké kroky podnikne strana Právo Respekt Odbornost k vyhlášení referenda o přijetí společné evropské měny Euro a vytvořit příležitost pro ty, jež mají zájem dozvědět se více o záměrech a argumentech strany.

Celý záznam  tiskové konference zde.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.