Nemocnice v Ostrově má nové špičkové oddělení následné intenzivní péče

Ostrov  –  Nemocnice Ostrov má k dispozici další špičkové pracoviště. Skupina Penta Hospitals za více než 106 milionů korun kompletně zrekonstruovala, zmodernizovala a rozšířila tamní oddělení následné intenzivní péče. To se tak zařadí nejen mezi nejmodernější pracoviště svého druhu v Česku, ale také mezi ty největší. Díky rekonstrukci se tak zvýšil počet intenzivních lůžek z dosavadních tří desítek na 35.

Cesta ostrovské nemocnice ke špičkovému pracovišti přitom nebyla vůbec jednoduchá. Přebudování staršího oddělení si totiž vyžádalo rozsáhlý zásah do konstrukce a z původního oddělení NIP prakticky nezbylo kromě obvodových zdí vůbec nic. ‚‚Zcela se změnily dispozice i velikosti pokojů, změnila se i funkčnost jednotlivých místností, následovaly nové rozvody sítí, vzduchotechniky a to vše za plného provozu. Takže bylo nutné klást i velký důraz na hlučnost nebo prašnost, aby měla stavba co nejmenší dopad na chod ostatních oddělení,“ popsala situaci Ivana Hlinková, ředitelka Nemocnice Ostrov.  ta zároveň poděkovala personálu i pacientům za pochopení a trpělivost během rok trvajících stavebních prací. Ty odstartovaly v březnu loňského roku a ukončeny byly v prosinci.

Proměna nebyla ale jen stavební. Součástí investice totiž byl i nákup zcela nového mobiliáře oddělení a kompletně vybaveno je i novou technikou. Jde například o nová polohovací lůžka pro intenzivní péči, monitory životních funkcí, přístroje pro umělou plicní ventilaci, lineární dávkovače, infuzní pumpy, počítačovou techniku a další.  Aby se minimalizovalo riziko přenosu infekcí, je oddělení vybaveno nejen bezdotykovými bateriemi, bezdotykovým ovládáním dveří nebo vysoce sofistikovanou klimatizací a větráním, ale také třeba špičkovým laminárním boxem. Tedy přístrojem, který slouží k přípravě infuzních roztoků za super sterilních podmínek. Unikátním je i centrální monitorovací systém teplot všech prostor včetně mobiliáře pro skladování léčiv a zdravotnického materiálu, který splňuje ta nejpřísnější kritéria Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Vedle pacientů pak bude mít  nové oddělení navíc nemalý přínos i pro samotné zaměstnance, kteří se dočkali moderního komfortního zázemí.

„Naše nemocnice v Ostrově je největším poskytovatelem následné intenzivní péče v České republice a jejím jediným poskytovatelem na území Karlovarského kraje. Právě proto investujeme do dalšího zvyšování kvality tohoto pracoviště a jeho rozšíření. Je to velmi důležité jak pro naše pacienty, tak pro zaměstnance,“ uvedla Barbora Vaculíková, generální ředitelka skupiny Penta Hospitals, jejíž je Nemocnice Ostrov součástí.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.