Aš má novou moderní nádražní budovu

Aš –  Železniční spojení získalo město Aš s Chebem a Hofem v roce 1865. Tehdy na trať vedoucí z Chebu do Aše vyjel první vlak. V témže roce začalo sloužit i první ašské nádraží. To ale vydrželo jen o něco více než sto let Přesněji 23. prosince 1968, byla zchátralá budova zdemolována. Po likvidaci trosek byla vystavěna nová nádražní budova. Vzorem tentokrát bylo na tu dobu moderní nádraží v Chebu. Nové nádraží bylo  dokončeno v roce 1971. Následovalo půlstoletí užívání a nastal čas další změny. V listopadu 22 začalo rozebírání objektu, stavba dalšího, v pořadí už třetího ašského nádraží, byla zahájena začátkem roku následujícího.

Nová budova je menší a úspornější. V listopadu loňského roku byla dokončena fasáda, střecha a instalace. A pokračovalo se pokládkou zámkové dlažby, laděním orientačního systému a podobně.  Se začátkem roku se dalo říci, že je stavba celého areálu prakticky dokončená. Budova disponuje i moderní technologií  jako fotovoltaika, tepelné čerpadlo, atd. Pro kompletní dokončení je třeba namontovat původní zastřešení nástupiště, to ale po jeho celkové renovaci. Montáž proběhne v průběhu tohoto roku.

„Právě nádraží je první věc, kterou uvidí z vlaku každý cestující. Proto vítám, že tu budeme mít novou moderní budovu, na jejíž podobě jsme se mohli sami podílet,“ uvedl k nové budově starosta Aše Vítězslav Kokoř. Stavba nového nádraží vyšla na  téměř 70 milionů korun.

 

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.