Karlovarská krajská nemocnice vyměnila dva primáře

Karlovy Vary  – Nové možnosti a také prostor pro novou generaci, to jsou primární důvody změny. Karlovarská krajská nemocnice provedla k počátku roku změnu na dvou odděleních, kde se vyměnili primáři. Jde o dětské a gynekologicko-porodnickém oddělení v Karlových Varech. Funkci primáře dětského oddělení převzal MUDr. Zdeněk Vaněk, který vystřídal dosavadního primáře MUDr. Jana Parmu. Primář Jan Parma byl ještě jako lékař u zrodu novorozenecké JIP, ta byla otevřena v r.1993. O dva roky později navázalo otevření i  dětské JIP.

Za jeho vedení jeho tým opakovaně obhájil akreditaci pro kompletní vzdělávací program dětského lékařství, v roce 2014 získal statut perinatologického centra intermediární péče. Nešlo v té době o běžné uznání,  v tu dobu jich bylo v ČR pouze 11. Posléze statut centra vysoce specializované péče pro  léčbu dětského diabetu, který je platný do roku 2027.  Nastupující Zdeněk Vaněk, který byl od roku 2010 zástupcem primáře, by chtěl na práci předchůdce navázat a věnovat se rozvoji dalších specializací v dětském lékařství, které v našem regionu chybějí  a poskytovat tak kvalitnější a komplexnější péči o dětské pacienty v našem regionu.

Funkci primáře gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Karlovy Vary převzal prvním dnem roku od MUDr. Tomáše Semerádta doktor Tomáš Kubernát. Tomáš Semerádt dokázal za téměř desetiletého působení v této funkci především stabilizoval oddělení personálně i výkonově a zejména porodní část se pod jeho vedením rozrostla do opravdu krajské úrovně, včetně centralizace rizikových rodiček.

Podílel se na komplexní rekonstrukci porodnické a ambulantní části oddělení do současné moderní podoby. MUDr. Kubernát cítí primariát jako velký závazek a chtěl by navázat na práci současného pana primáře, který mu umožnil pracovně „vyrůst“ a dal mu potřebnou důvěru. V této době se bude snažit dále personálně stabilizovat oddělení, chod oddělení zefektivnit, otevřeně a férově komunikovat s kolegy a snažit se, aby v něm cítili potřebnou oporu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.