V Chebu ocenili osobnosti města i regionu

Cheb – Kulturní centrum Svoboda v Chebu bylo ve čtvrtek místem slavnostního okamžiku. V hlavním sálu proběhlo tradiční novoroční setkání. Vedení Chebu se schází se členy zastupitelstva, představiteli okolních měst, řediteli úřadů a organizací či úspěšnými podnikateli. Mezi přítomnými byli také ti, které město ocenilo za jejich přínos městu i regionu. A právě vyhlášení čtveřice osobností bylo hlavním bodem programu. Z rukou Jana Vrby je převzali bývalý starosta partnerského Hofu Dieter Döhla, hudební pedagožka a sbormistryně Eva Kůrková, historik a letecký nadšenec Luděk Matějíček a bývalý zastupitel a nestor chebského minigolfu František Nečekal.

V případě Dietera Döhla jde o ocenění za dlouholetou činnost v oblasti rozvoje česko-německých vztahů. Během jeho starostování došlo k otevření německo-německé hranice, což Hof dostalo do centrální pozice. To přineslo nové výzvy, zejména posílení Hofu jako regionálního centra.

Sbormistryně Eva Kůrková byla oceněna za dlouholetou činnost v oblasti společenské a  vzdělávání. Sama Eva Kůrková uvedla: „V mojí práci mne podporovaly hlavně obě moje dcery s báječnými rodinami. Také ve vedení školy a vedení města mám velkou oporu. V neposlední řadě bych chtěla zmínit rodiče mých zpěváků, kteří své děti k tomuto oboru vedou. Bez nich by totiž mé sbory nefungovaly. Všem, kteří moji dosavadní hudební cestu podporovali a podporují, děkuji.“

Luděk Matějíček obdržel ocenění starosty města za dlouholetou činnost v oblasti mapování historie města Cheb. Pan Matějíček je autorem knihy Chebská křídla, na jejímž obsahu pracoval téměř dvacet let.  Velké množství nasbíraného materiálu umožnilo autorovi vydat i druhou knihu Chebská křídla v souvislostech.

František Nečekal si své ocenění zasloužil za svou dlouholetou činnost v oblasti sportu a společenské angažovanosti. František Nečekal k ocenění sdělil „Při této aktivitě bylo vždy mojí prioritou dobře vychovat mladé minigolfisty. Důkazem toho je mnoho mezinárodních úspěchů našich odchovanců – Petry Vosmíkové, Františka Nečekala ml., Marka Nečekala, Kariny Dobrovolné a historicky nejúspěšnějšího juniora Jana Kadlece. Nesmím zapomenout na dospělé členy našeho oddílu, kteří dosáhli mnoha úspěchů v jednotlivcích i družstvech.“

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.