Česko – Finsko 8:5, Česko po neskutečném comebacku bere bronz

Čeští hokejisté do 20 let odehráli neuvěřitelný zápas se šťastným koncem. Čeští hokejisté  prohrávali s Finskem v souboji o bronz už 2:5, šesti góly v řadě za dvacet minut nakonec předvedli úžasný obrat na 8:5. Dvě minuty před koncem srovnal Becher, a o patnáct sekund později vše rozhodl Hamara. Národní tým navázal na loňské stříbro, kdy prolomil osmnáctileté čekání na medaili.

Göteborg (od našeho zpravodaje) – Eduard Šalé se vrátil do formace ke Kulichovi a Šapovalivovi a hned po půlminutě dostal obrovskou šanci. Zjevil se sám před brankou, ale bekhendovou kličku nedotáhl do očekávaného konce.
Do druhé třetiny trenéři udělali změnu v sestavě. Redlich si těsně před přestávkou poranil ruku a zápas pro něj skončil, ve druhé formaci ho tak nahradil třináctý útočník Hujer.

Místo prodloužení dokázali Češi rozhodnout ještě v základní hrací době. Jen o patnáct vteřin později nenápadné nahození Tomáše Hamary zaplavalo k tyči a spustilo obrovskou českou euforii. Tu navíc posléze potvrdili trefami do odkryté branky Rymon a Becher, jenž završil hattrick.
Česká dvacítka tak stejně jako před rokem získala medaili, tentokrát bronzovou.

„Gratuluji klukům k bronzové medaili i přesto, že  jsme prohrávali 2:5, tak od poloviny zápasu naši nic nepoložili a bojovali jako lvi. Ve třetí třetině jsme byli jasně lepší a tlačili jsme je, forčekovali  a fiňaci s tim měli obrovský problém a začalo nám to tam padat.  Nejdůležitější je, že  kluci makali až do konce a vyplatilo se to. Super obrat, výborný výkon a hlavně týmová hra, “ uvedl hokejový trenér Vladimír Růžička.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.