Aš bude přehlednější díky novému navigačnímu systému

Aš – Turisté a návštěvníci Aše to budou mít nyní jednodušší, a to díky novému navigačnímu systému. Ten stávající byl nesourodý a na některých místech byly cedule dokonce poničené. Jelikož se ale nejzápadnější město Česka chystá na vzestup cestovního ruchu, je potřeba se na příval turistů řádně připravit.

V Aši teď můžeme na několika místech vidět zbrusu nové cedule, které jsou viditelnější a srozumitelnější. „Karlovarský kraj je po Praze druhá nejnavštěvovanější turistická destinace u nás. Mám ale pocit, že co se týče orientačního systému, tak to zde není správně uchopené, a naopak velmi podceňované. Navigační systém je přitom pro cestovní ruch velmi důležitý prvek. Pokud tedy města potřebují navýšit počet turistů, tak je potřeba zlepšit orientační systém, značení a toho návštěvníka dostat do budu, který mu chce město ukázat,“ sděluje majitel firmy Smartarget Petr Klimeš, kterému neřeknou jinak, než „Pan cedulka“, a který se též v Aši podílel na vzniku lepší orientace.

Nový navigační systém je tedy v souladu s plánem města podpořit cestovní ruch. „Za mě je velmi moderně a funkčně provedený a dobře zapadá do veřejného prostoru Aše. Jsem rád, že první etapa, která čítá osm sloupů dospěla ke zdárné realizaci. V příštím roce na ní navážeme novým označením některých turistických atraktivit, a to proto, že staré informační tabule již nejsou čitelné,“ uvádí produktový manažer pro cestovní ruch Zdeněk Soukup s tím, že díky spolupráci firmy Smartarget vzniklo pro Aš několik specifických piktogramů.

Podle Petra Klimeše je pro správnou orientaci nutné zvolit vhodné body zájmu, které jsou z pohledu města nejdůležitější nebo nejzajímavější. „V momentě, kdy vytyčíme zásadní body jako jsou například kulturní památky, sportoviště, nebo běžnou občanskou vybavenost typu policie, infocentrum, městský úřad, autobusovou zastávku, vlakové nádraží a podobně, tak návštěvníkům jejich pobyt města značně zpříjemníte a zážitek je z návštěvy intenzivnější. Cestovní ruch se tak přirozeně zvýší“ vysvětluje Klimeš a dodává, že pokud je na orientačních bodech příliš mnoho informací, tak turista ztrácí pozornost a ve výsledku je zmatený.

V roce 2024 se v rámci nového navigačního systému také plánují nové informační cedule, které lidem přiblíží nejen kulturní památky, ale například i historické objekty a turistické stezky.

     

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.