Lidé v Mariánských Lázních mají důvod k radosti, cena tepla se totiž sníží

Mariánské Lázně – Po jednání zástupců města a společnosti Veolia přineslo vedení města dobrou zprávu pro Mariánské Lázně. Díky místní biomase je cena tepla pro odběratele napojené na soustavu centrálního zásobování teplem v Mariánských Lázních dlouhodobě stabilní, pro příští rok se navíc sníží v průměru o 7,2%. „Hlavním záměrem v Mariánských Lázních bylo vyrábět a dodávat čisté teplo, zlepšit v lázeňském městě kvalitu ovzduší a udržet stabilní cenu tepla. Společnost Veolia vybudovala moderní ekologický zdroj využívající zbytkové hmoty z těžby dřeva z blízkých lesů, jako paliva pro výrobu tepelné energie a nahradila tak neekologický provoz kotlů na plyn a těžký topný olej,“ sděluje starosta Mariánských Lázní Martin Hurajčík.

Mariánské Lázně tak jako jedni z prvních začaly již v roce 2013 vyrábět teplo z místní biomasy. Ta dnes tvoří 70% celkové potřeby paliva pro vytápění města a emise CO2 byly sníženy až o 70%.

„Není pochyb, že investice do ekologizace provozu v teplárně Veolia Energie Mariánské Lázně, byly tím nejlepším rozhodnutím. Nebylo by to však možné bez nadstandardní spolupráce se zástupci města, ale i s významnými odběrateli. Mariánské Lázně se staly vzorem pro řadu dalších měst po celé České republice a mohou být na svůj systém dálkového tepla právem hrdí,“ uvedl ředitel Regionu Čechy a jednatel společnosti Veolia Energie Mariánské Lázně Martin Brůha.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.