Premiér Robert Fico se setkal s předsedou strany PRO Jindřichem Rajchlem

Slovenský premiér Robert Fico, jehož vláda tento týden získala důvěru, si vybral Prahu jako cíl své první zahraniční návštěvy.

Premiéra Fica ještě čekala cesta na Hrad za prezidentem Petrem Pavlem, dále setkání s expremiérem Andrejem Babišem a Milošem Zemanem. Svou první zahraniční cestu ve funkci nově potvrzeného slovenského premiér zahájil ráno v Senátu, pak zamířil do Sněmovny.

Při oficiální návštěvě České republiky uskutečnil premiér Robert Fico setkání s dalšími politickými partnery. V České republice se řadu měsíců profiluje nový politický subjekt, kterým je strana Právo, Respekt, Odbornost pod vedením předsedy Jindřich Rajchla.

„Je mi velkou ctí, že si pan premiér Robert Fico ve svém dnešním extrémně nabitém programu našel pro mne čas na krátký rozhovor. Poblahopřál jsem mu k úspěchu ve volbách a on mi na oplátku popřál hodně štěstí v našem úsilí. Na závěr jsem mu ještě sdělil, že se budeme snažit ze všech sil pracovat na tom, abychom uspěli v příštích parlamentních volbách a mohli společně budovat velmi úzkou česko-slovenskou spolupráci. Na což mi pan premiér odpověděl, že by to velmi uvítal. Pevně doufám, že to společně dokážeme a že nám v tomto úsilí pomůžete. Naší vizí je vytvořit nejsilnější vztah se Slovenskem od roku 1993 a společně s Maďarskem a Rakouskem postupně vytvořit silný středoevropský region, jenž nebude pouhým přívěskem západní Evropy, nýbrž jejím rovnocenným partnerem, „uvedl předseda strany PRO Jindřich Rajchl.

„Naším cílem je zajistit lidem jistoty, abyste se cítili bezpečně a pohodlně ve společnosti a měli šanci na úspěch. Je potřeba, aby každý z vás měl přístup k jistotám a mohl důvěřovat systému,“ uvádí PRO na oficiálním webu strany.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.