Připravuje hejtman Kulhánek předvolební kampaň za veřejné peníze?

Někteří krajští zastupitelé z řad opozice zaslali hejtmanovi Karlovarského kraje otevřený dopis, týkající se zajímavých aktivit, které vyvíjí hejtman Kulhánek na mediálním poli. Mnozí občané ani netuší, že politik Kulhánek má k médiím velmi blízko a existují vážné pochybnosti o tom, jak media pracují v souvislosti s informováním veřejnosti. V minulosti bylo na politika Kulhánka v souvislosti s výkonem jeho politických funkcí podáno několik trestních oznámení, která se mediálně téměř nikde neobjevila. Na rozdíl od jiných politiků, kteří to od místních novinářů schytali za bagatelní věci, nebo jejich morální či další poklesky a stali se velmi rychle pastvou pro místní noviny.

Tykání si s celou řadou novinářů a jejich angažmá ve veřejných institucích je další novinkou, kterou zavádí politik Kulhánek s tím, že takové manýry zde dříve nebyly.

Je to výhoda nebo jen celé řada opakujících se náhod?

Politik může mít dokonce prospěch i z toho, co o něm novináři nenapíší, a to hlavně za situace, kdy zprávy o jeho osobě jsou spojovány s trestnou činností nebo informacemi, které ho nevykreslují v tom nelepším světle. Za více než deset let, kdy politik Kulhánek žije za peníze občanů bylo takových poklesků více, ale místní media neslyší a nevidí.

Otevřený dopis zastupitelů :

Pane hejtmane Kulhánku,

obracíme se na Vás formou otevřeného dopisu, a to s žádostí o vysvětlení vytvoření jakéhosi devítičlenného komunikačního týmu.

Žádáme Vás o informaci, proč jsme o vzniku týmu nebyli informováni na zastupitelstvu? Zajímá nás i to, kolik finančních prostředků je v plánu na tento tým měsíčně vynakládat. A samozřejmě důvod, proč vlastně vzniká?!

Zatím to na nás dělá dojem, že se současné vedení kraje prostřednictvím sestavení silného komunikačního týmu připravuje na krajskou předvolební kampaň, a to za peníze daňových poplatníků.

Proto Vás žádáme o detailní vysvětlení a popis činnosti týmu. A v případě, že by se aktivity týmu jakkoliv překrývaly s blížící se kampaní, žádáme také o to, aby fungoval přiznaně pod značkou hnutí STAN a hnutí ho i transparentně financovalo. Zcela mimo krajské rozpočty.

Dovolte nám připomenout, že během našeho jediného funkčního období ve vedení kraje se nikdy nic podobného nestalo, nikdy bychom si takové zneužití veřejných peněz nedovolili.

Situace je o to horší, ze vláda, jejíž součástí je i hnutí STAN, přichází s daňovým balíčkem, což bude mít v mnoha směrech velmi negativní dopad na životy našich občanů. Vládní politici chtějí po lidech, aby šetřili. Jak je ale vidět, jich samotných se to absolutně netýká, a to bohužel ani na regionální úrovni.

Vy, pane hejtmane, a Vaši kolegové ve vedení našeho kraje, naopak peníze nesmyslně rozhazujete. Připomíná nám to podobně zbytečnou kampaň předsedy hnutí STAN a ministra vnitra Víta Rakušana, který je připravený za plakáty na oslavu současné vlády vydat až 42 milionů z peněz daňových poplatníků.

Na kvalitní prezentaci kraje máme aktuálně dostatek institucí, kam kraj vynakládá také mnoho finančních prostředků. Například destinační agentury, KARP nebo nově vytvořenou agenturu 4K a další.

Jsme přesvědčeni, že další vynakládání veřejných prostředků na speciální komunikační tým je pro kraj naprosto zbytečné a v této době, kdy se má šetřit, i výsměchem všem lidem a bude-li opravdu placen z krajských peněz, bude to jednoznačně v rozporu s chováním řádného hospodáře.

Podepsáni členové zastupitelského klubu hnutí ANO : Jana Mračková Vildumetzová, Gabriela Dostálová, Martin Hurajčík, Miloslav Chadim, Erik Klimeš, Petr Kubis, Jaroslava Brožová Lampertová, Renata Oulehlová, Andrea Pfeffer Ferklová, Josef Váňa, Ludmila Vocelková, Jan Vrba, Hana Žáková.

Z dob politického působení Kulhánka existuje celá řada pochybností, které média dlouhodobě přehlížejí, proto se veřejnost o politikovi dozvídá zpravidla jen to, co on sám ve formě záplavy tiskových zpráv prostřednictvím nepřehledné struktury do medií dodává. Krajské listy, které vydává Karlovarský kraj zcela otevřeně propagují politika Kulhánka.

Dokonce existují i přímá svědectví politiků, kteří s Kulhánkem spolupracovali, která jasně ukazují na mediální podrazy a přebírání pozitivních zpráv, které Kulhánek prezentoval opakovaně za svou práci i přes to, že se na ní často vůbec nepodílel nebo dokonce v některých případech byl proti tomu, aby se takové projekty jeho politickými partnery realizovaly. O tom jak politi Kulhánek rád bez přičinění  stříhá pásky a chlubí se cizím peřím mnozí dokáží hovořit hodiny.

Žijeme v době, která mediálně ovlivňuje myšlení lidí více, než kdy dříve, ale hlavně se již příští rok odehrají krajské volby, kdy politik Kulhánek bude obhajovat své počínání v Karlovarském kraji, který za jeho vlády otevřel historicky největší dluh, kdy lze čerpat do výše dvou miliard korun.

Pokud lidé dostanou od Kulhánka jen další dluhy obdobně jako v Karlových Varech budou muset  kamarádi z medií hodně promlčet, aby v sedle zůstal jejich kulhající kůň.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.