Úsek mezi Novým Sedlem a Loktem se dočká nového Mostu

Karlovy Vary – Na dálnici D6 dojde v roce 2024 k významnému omezení. Chátrající most mezi Novým Sedlem a Loktem z roku 1972 bude zbourán a nahradí ho zcela nová mostní konstrukce. Výsledek zadávacího řízení na modernizaci mostu schválila Rada Karlovarského kraje během svého prvního říjnového zasedání. „Celkové náklady na kompletní rekonstrukci mostu mezi Novým Sedlem a Loktem nad dálnicí D6 jsou vyčísleny na 55 milionů korun včetně DPH. Původně se odhadovala až dvojnásobná suma, nicméně v rámci projektových prací se podařilo sumu snížit. Předpokládáme, že přestavba začne v příštím roce a potrvá od dubna do října 2024,“ uvedl neuvolněný krajský zastupitel pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Bureš.

Akci připravuje Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Ve lhůtě pro podání nabídek bylo prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK doručeno 5 nabídek dodavatelů. Z toho jako ekonomicky nejvýhodnější vzešla nabídka Stavební firmy HOBST a.s. za 45 454 545,45 korun bez DPH, tj. 54 999 999, 99 korun včetně DPH.

„Jedná se o náročnou akci, kdy se celý most sundá a dosadí se nový, přičemž nově bude stát na 3 pilířích. Zároveň musíme celou stavbu koordinovat s Ředitelstvím silnic a dálnic, jelikož bude docházet k částečným uzavírkám i samotné dálnice D6. Most se totiž nebude demolovat celý naráz, ale po jednotlivých částech, což s sebou ponese i dopravní omezení,“ doplnil neuvolněný krajský zastupitel Jan Bureš.

Foto: Ředitelství silnic a dálnic – ŘSD Zdroj: Karlovarský kraj – oficiální stránka

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.