Restaurace Novissimo láká na znamenité podzimní menu

Karlovy Vary – Vyrobeno s láskou. Jednoduše výborné! Motto karlovarské restaurace Novissimo Karlovy Vary, které doslova charakterizuje také její nové sezónní menu –⁠ tentokrát v podzimním stylu. Díky pečlivě vybraným čerstvým surovinám, mezi kterými nesmí chybět houby, dýně nebo kořenová zelenina, zjistíte nejen, jak chutná podzim na talíři, ale odnesete si i nezapomenutelný gurmánský zážitek. Každé sousto je totiž pečlivě připraveno s cílem uspokojit vaše chuťové buňky a potěšit vaše smysly. Ať už se vám tedy s podzimem vybaví cokoliv, rozhodně to najdete v tomto novém menu, pestrém nejen svou chutí, ale také podzimními barvami.
Těmi to ostatně hraje i v kuchyni šéfkuchaře Martina Lukáše –⁠ tam, kde se pod jeho rukama jednotlivé suroviny proměňují v hotové speciality. Chuťový zážitek proto doporučujeme odstartovat jedním z předkrmů. Ať už zvolíte tygří krevety v kombinaci s bílým vínem nebo parmskou šunku s toastem, fíky a gorgonzolou, nebudete litovat.
Není lepší volby v podzimním sychravém počasí než krémová polévka z černého kořene, která nejen zasytí, ale také zahřeje. A jak sám šéfkuchař Martin Lukáš říká: “Maso je základ.” Podzimní menu vám ho navíc naservíruje v té nejlepší kvalitě. Restaurace Novissimo si totiž zakládá na spolupráci s těmi nejlepšími dodavateli. I proto ho odebírají od světoznámé německé firmy Havelland Express, která nabízí potraviny z udržitelných regionálních chovů ze 180 zemí světa. Ty navíc splňují ty nejvyšší kulinářské nároky. “I pro nás je totiž u potravin nejdůležitější jejich prokázaný původ, čerstvost stejně jako ekologická produkce. Snažíme se tak zachovat tradice a techniky přípravy jídel, které ale neustále inovujeme. Našim hlavním cílem je to, aby byly vyvážené, u surovin pak, aby si zachovaly své nutriční hodnoty,” říká šéfkuchař.

PODZIMNÍ MENU
(v nabídce od 23.10.)
TYGŘÍ KREVETY
česnek, chilli, bílé víno, pečivo
***
KRÉM Z ČERNÉHO KOŘENE
máslové krutony a slanina
***
LISTOVÝ SALÁT S GORGONZOLOU A NAKLÁDANOU HRUŠKOU
krutony, hruškový dresink, vlašské ořechy
***
HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ
bramborové pyré, kořenová zelenina
***
TELECÍ ŘÍZEK
vídeňský salát
***
PEČENÝ FILET Z MOŘSKÉHO VLKA
tagliatelle, tomatové pesto a černé olivy Kalamata
***
PEČENÝ VEPŘOVÝ BOK
česnekové pyré a máslová zelenina
***
PEČENÁ DÝNĚ
feta sýr, ořechy a hruška
***
FRANCOUZSKÉ PALAČINKY „CRÊPES SUZETTE“
palačinky s pomerančovým sirupem flambované likérem Grand Marnier, vanilková zmrzlina.
V letošním podzimním menu proto najdete široký výběr nejen hovězího, drůbežího, ale také vepřového masa. A nechybí v něm ani rybí speciality nebo zvěřina. V nápojovém menu zase nechybí pestrá nabídka šumivých a tichých vín z pražské Prosekárny, které perfektně doplňují à la carte. Jako sladkou tečku na závěr pak doporučujeme zvolit francouzské palačinky „CRÊPES SUZETTE“ s vanilkovou zmrzlinou.
V Novissimu se řídí pravidlem, že jíst se dá výborně a taky za rozumné peníze. Přijďte si proto vychutnat zdravé a vyvážené jídlo plné přírodních a především podzimních chutí a vůní.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.