Město Cheb chystá změnu koeficientu daně z nemovistosti

Město Cheb – Daň z nemovitosti je aktuální téma na území celé naší země. Města mají v případě určení daně z nemovitosti jednu z mála možností ovlivnění svých příjmů.

Možnosti ale nejsou využívány plošně. To znamená, že plánovaná změna koeficientu se týká jen vybraných lokalit.
Kritéria pro změnu jsou spojená s náklady města na dopravní obslužnost včetně MHD, veřejné osvětlení, úklid a údržbu komunikací, zajišťování provozu kanalizace, svoz odpadu. To především platí pro oblasti průmyslových parků.

V případě Svatého kříže jde problémy s oblastí především prodej a užívání pyrotechniky, a také sociálně-patologické jevy jako hazard.

V těchto oblastech z aktuálního koeficientu 2. byla daň navýšena na vyšší 3. a 4.„Jsem si vědom, že navýšení je nepříjemným zákrokem do rozpočtů podnikatelských subjektů a může se zdát v určitém směru i nespravedlivým.“ uvádí k tématu starosta města Jan Vrba. „ Je nutno říci, že zvýšení se netýká běžného občana, to znamená daní za byty, rodinné domy, rekreační objekty, zahrady a podobně.“ doplnil starosta města. Daň se nezvyšuje ani v případě zemědělských, lesních a vodních ploch. V rámci využití navýšené částky budou příjmem města a budou využity pro další rozvoj.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.