Lávka na Švédský vrch v Chebu se poprvé rozsvítila, byli jsme u toho

Cheb – Práce na zbrusu nové Lávce na Švédský vrch v Chebu pomalu finišují. Už brzy se po ní projdou nejen první pěší, ale projedou například i cyklisté.  Toto originální architektonické dílo má několik specifik. My jsme byli u toho, když se lávka poprvé rozsvítila.

Cesta k samotnému rozsvícení ale nebyla jednoduchá. Byli jsme u prvních výsuvů a zažili jsme bohužel i komplikace po krachu prvního zhotovitele. Lávka na Švédský vrch ale nakonec měla i dost štěstí. Díky rychlému jednání vedení města v uvedeném okamžiku práce navázaly velmi rychle a nyní se blíží okamžik uvedení do provozu.

Stavební úřad již lávku dokonce vydal povolení k předčasnému užívání. Jedno ale zůstalo. Jde o lávku, která má hned několik rekordů v délce i počtu kolejí, které překonává. Nutno zmínit, že šlo také o nákladnou stavbu, a tak její ochrana je na místě. Je třeba dokončit antigraffitové nátěry. Faktem totiž zůstává, že ač bude lávka pod kamerovým dohledem, je lepší komplikacím předcházet.

Z těch příjemnějších náležitostí. Do provozu bylo uvedeno osvětlení lávky. A osm set metrů led pásků dopřává nejen světelný komfort chodcům, ale je i zajímavý vizuální efekt. „Osvětlení lávky je napojeno na veřejné osvětlení města a s ním se také bude spouštět. Nyní máme za sebou zkušební rozsvícení.  Vše proběhlo v naprostém pořádku,“ uvedl Václav Michálek z investičního odporu města Cheb. Doplnil také informaci o termínu otevření lávky pro veřejnost. „Je jisté, že lávka může být otevřena 27. září a na tu chvíli se skutečně těšíme, “ dodal Václav Michálek.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.