Senior Expres v Sokolově má nový elektro – automobil

Sokolov – Služba, kterou Sokolov zavedl jako první v kraji se nejen ujala, ale také se do celého kraje rozšířila. Senior expres je totiž určen pro obyvatele Sokolova nad 70 let a také držitele průkazu ZTP. Hlavní myšlenkou je pomoci s dopravou seniorům i potřebným po městě.

Cíle mohou být rozličné, a to od lékaře, přes knihovnu, kavárnu, nákup, nebo například za kulturou. V Sokolově jsou samozřejmostí vstřícné osádky, kdy je pomoc seniorům a jejich bezpečí jistotou. Služba v Sokolově funguje již osmým rokem, a to od 1. prosince roku 2015.

Během této doby se dá napočítat téměř třicet čtyři tisíc jízd. Tím je také jasné, že bylo na čase přemýšlet nad novým vozem. Základní kritéria pohodlí pro převážené osoby a osádku byla doplněna o pohled na životní prostředí. Volba tak směřovala na vůz s elektro-pohonem.

Krytí nákladů pro pořízení auta pomohla městské pokladně dotace z Karlovarského kraje. Nakonec tedy město zaplatilo 496 tisíc korun a dotace pomohla ve výši 333 tisíc korun. Stávající vůz bude vzhledem k záměru města poskytnout možnost dopravy k lékaři i mimo Sokolov zatím v rezervě. Pokud se ukáže jeho nadbytečnost bude převeden na potřeby útulku pro zvířata.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.