V Chebu brzy vznikne kancelář Domu zahraniční spolupráce

Cheb – Úspěšnou shodou na spolupráci a vytvoření kanceláře v Chebu skončilo jednání mezi vedením Chebu a zástupci Domu zahraniční spolupráce. Tímto krokem se otevírají mnohé možnosti škol, jednotlivců i spolků v nejen v Chebu, ale celém regionu. Základní zaměření má napomoci rozvoji regionálních možností škol a studentů na získání zahraničních zkušeností.

Zázemí pro konzultanty DZS je cestou jak dát život novým projektům s cílem například výměny studentů i odborníků, ekonomické spolupráce, společné projekty v oblasti vzdělávání, ale prostor tu mají i solidární projekty. Radní pro školství, sport a kulturu Štěpánka Černá uvedla konkrétní příklady možných projektů: „Jednotliví studenti mohou podat projekt a vycestovat v rámci evropské unie.

V rámci projektu je navázaná komunikace a spojení s partnerskou školou kam by cestovali. Což je možnost i pro pedagogy, “ s tím, že pro studenty je výjimečně zajímavá šablona discovery: „Osmnáctiletý student si může zažádat a získat měsíční jízdenku po evropské unii a získávat zkušenosti.“ Pomoc je ale také zaměřena na solidární projekty. „Příkladem může být komunitní zahrada v Chebu. Kde je spousta lidí, kteří vkládají spoustu síly, energie i svým financí. A tady se otevírá cesta k finančnímu krytí nákladů provozu takové činnosti.“ doplnila Štěpánka Černá.

Kancelář již má připravené prostory v budově sídla Městské policie. A očekává se, že celkově činnost začne již počátkem září. Od toho data bude moci v kanceláři konzultovat projekty i nápady. A následně bude probíhat zpracování.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.