Po Karlovarském kraji jezdí „Sanitka přání“

Karlovarský kraj poskytne finanční dar, o který zažádala Asociace samaritánů České republiky, na podporu projektu Sanitka přání. Ta se snaží splnit nesplněná přání vážně nemocným pacientům od dětského až po seniorský věk. Kraj poskytne požadovanou částku ve výši 50 tisíc korun.

„Nejedná se o nákladná přání, která by byla nesplnitelná, stav pacientů je však většinou natolik vážný, že by si je sami splnit nedokázali. Můžeme-li být nápomocni a zajistit tímto malým finančním darem splnění byť jediného přání a udělat tak radost nemocnému člověku, učiníme tak velmi rádi,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Projekt pomáhá splnit nejrůznější přání, někdy je to návštěva oblíbeného nebo vytouženého místa, koncertu nebo sportovního utkání, případně setkání s rodinou. K těmto účelům bylo vyčleněno sanitní vozidlo se speciální výbavou a panoramatickým výhledem během přesunu. Posádku tvoří kvalifikovaný zdravotnický personál, v případě potřeby je možné zajistit také přítomnost lékaře. Díky tomuto je  možné zajistit nepřetržitou zdravotnickou péči. Právě na individuální zdravotní stav klienta klade projekt velký důraz.

Asociace samaritánů ČR již navázala spolupráci s Centrem paliativní péče, s různými nadacemi, hospici a dalšími organizacemi zabývajícími se pomoci lidem.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.