Ašskou školu v Okružní ulici „zaberou“ stavbaři

Aš – Odstranění vlhkosti ve sklepních prostorách. To je smyslem stavebního zásahu v objektu základní a mateřské školy v Okružní ulici, připravovaného na několik příštích měsíců. „Rada města Aše projednala výsledky výběrového řízení na zhotovitele a schválila vítěze výběru, společnost ODEHNAL-STAVO Podhradí, která nabídla v konkurenci dalších dvou uchazečů nejnižší cenu 2 659 502,16 korun,“ sděluje mluvčí Aše Milan Vrbata.

Hydroizolační sanace se bude týkat jižní části budovy. Práce mají být dokončeny v listopadu tohoto roku. Smlouva o dílo se zhotovitelem je před podpisem.

V posledních letech se jedná o další z řady stavební úprav této více než sto let staré školní budovy. Připomenu jen některé zásadní. „Velkých stavebních úprav se škola dočkala v letech 2006 – 2007, kdy se v celé budově vyměnila okna, dveře, elektroinstalace, rozvod topení včetně nové plynové kotelny, rekonstruována byla sociální zařízení, modernizací prošla také školní tělocvična. Část přízemí se přeměnila na mateřskou školu, kde vznikly moderní třídy. Ve sklepních prostorách bylo vytvořeno centrum pracovních činností s novou učebnou keramiky, cvičnou kuchyňkou a dílnami,“ vysvětluje Vrbata.

Další významnou investicí zde byla stavba nového školního sportovního areálu v roce 2014, jehož součástí je fotbalové hřiště s umělým povrchem, dvě hřiště na volejbal, basketbal, atletická dráha, atd.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.