Sokolov pořizuje elektromobil pro senior expres

Sokolov – Sokolovská služba senior expres si získala příznivce mezi seniory rychle. Pro uživatele je mimo příznivé ceny zajímavá i vstřícností osádky. „Využívat Senior expres u nás mohou všichni obyvatelé Sokolova ve věku nad 70 let, pokud jsou zaregistrováni na Odboru sociálních věcí,“  popsal základní podmínky starosta města Petr Kubis.

Senioři mohou službu využít k dopravě za lékařem, na nákupy, do knihovny a samozřejmě i za volnočasovými aktivitami. Město aktuálně nabízí i dopravu k praktickému lékaři, a to v rámci celého kraje, kdy chybějící kapacity praktických lékařů město řeší ve spolupráci se společností Penta a právě případný problém s dopravou v případě seniorů má podporu v podobě Senior expresu.

Další aktuální nárůst využití očekává město ve spojení s komplikacemi po uzavření poboček pošty. Stávající vozidlo má za sebou 7 let služby, a proto se také město rozhodlo pro nákup nového. Volbou se v tomto případě stal elektrický pohon.

Bylo rozhodnuto o přímém nákupu vozidla Citroen Berlingo. Proběhlo standardní poptávkové řízení a vozidlo bude pořízeno za nejvýhodnější cenu. Cena v tomto případě je 830 tisíc korun, výhodou pro městskou kasu je, že se podařilo získat podporu kraje. Krajská dotace činí 333 tisíc korun.

Tímto krokem se má zvýšit komfort jak přepravovaných seniorů, tak samotné posádky vozidla. „Stávající vozidlo bude použito jako záložní pro případ nárůstu zájmu o službu Senior expres. Pokud již nebude potřeba bude převedeno pro potřebu záchytného zařízení pro zvířata, kdy by ještě mohlo pomáhat.“ doplnil k vozovému parku Petr Kubis.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.