Boží Dar zve na Anenskou pouť

Boží Dar – Kurfiřt saský udělil hornickému městu Boží Dar právo konat výroční trhy poprvé 6. června 1546.

Jedním ze stanovených termínů byl svátek sv. Anny. Novodobou tradici udržuje město Boží Dar více než jednu dekádu a rovněž v letošním roce se můžete těšit na krušnohorské tržiště s výrobci, umělci a řemeslníky z celého Krušnohoří.

Anenská pouť se uskuteční v sobotu 29. července od 10 do 17 hodin a přinese i řadu novinek. Martina Poštová za Výbor pro sport a kulturu města Boží Dar uvádí: „Díky finanční podpoře Karlovarského kraje bude k vidění přadlena, košíkářské řemeslo a výroba keramiky. Na parkovišti skiareálu Hranice ukážou svá umění řezbáři s motorovými pilami. Na Božím Daru byste v 19. století našli hned několik pekařství a řeznictví, mnoho výrobců paličkovaných krajek.

V hornickém městečku byli tesaři, ševci, mlynáři a další profese. Prostě domácí řemesla tu byla součástí každodenního života. Zručnost, fortel a tradici chceme představit našim návštěvníkům. “Obyvatelé Krušných hor na české i saské straně znali v minulosti lidového písničkáře Antona Günthera a hudba místní spojovala. Na Božím Daru také během Anenské pouti zazní také flašinet
a lidová muzika. Program Anenské pouti naleznete na www.bozidar.cz

Pro turisty, kteří nebudou na Božím Daru ubytovaní, bude z bezpečnostních důvodů vjezd do města omezen. Proto je nutné využít velkokapacitní parkoviště nacházejícího se naproti čerpací stanici.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.