Nedaleko Útviny propukl požár, hasiči vyhlásili 3. stupeň

Útvina – Požár smíšeného porostu zaměstnával v sobotu 22. července hasiče na Karlovarsku. Ten se rozšířil i do vzrostlého lesa. Nedaleko Útviny u Toužimi zasahovalo 11 jednotek hasičů a velitel zásahu vyhlásil 3. stupeň požárního poplachu.
Požár, který vypukl okolo šestnácté hodiny se nacházel v nepřístupném terénu a rychle se kvůli silnému větru šířil. Proto byl na místě i vrtulník, který dostal oheň pod kontrolu. „Pomoci přiletěl vrtulník Sikorsky UH-60 Black Hawk, který zde byl před několika hodinami na uvedené odborné přípravě. Zásah probíhal v nepřístupném terénu, proto jsme nasadili čtyřkolky. S monitorováním šíření požáru, jeho rozsahu a vyhledáváním ohnisek pomáhal dron vybavený termovizí. Vrtulník plnil Bambi vak přímo z blízkého Brťsko – sedelského rybníka a proto mohl každých pět minut provést shoz 3000 l vody. Celkem Černý jestřáb shodil 135 000 l vody ve 45 shozech, sdělil mluvčí hasičů Karlovarského kraje Lukáš Černý.
Letecké hašení společně s nasazením jedenácti jednotek zastavilo šíření a kolem půl deváté večer hasiči požár lokalizovali. „Zásah nadále pokračuje a hasiči na místě stále zůstávají, provádějí vyhledávání skrytých ohnisek a jejich dohašování. Požár zasáhl plochu o velikosti 250 x 150 m, příčina požáru je předmětem vyšetřování, podle prvotního odhadu vyšetřovatele způsobil požár škodu 250 tis. Kč,“ dodal Lukáš Černý.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.