Devět studentů z celého světa si z Chebu odveze domů ručně vyrobené hudební nástroje

 Cheb – Výměnné pobyty, studenti z celého světa, zážitky a výroba hudebních nástrojů. Tak vypadá rotariánský tábor, který v Chebu pořádá Rotary Club Cheb.
Skupinka od patnácti do osmnácti let mladých studentů tak na dva týdny zažívá sportovní, kulturní, ale i historické vyžití nejen na Chebsku.
První návštěva byla naplánována na statek Doubrava, kde studenti zažili autentický, český venkov a krásu přírody. Na statku měli také možnost ochutnat domácí výrobky, jako například čerstvá vejce, med, mléko a uzeniny pocházející přímo z tamního chovu.
Další částí jejich dobrodružství byla návštěva německého města Waldsassen, kde studenti měli možnost prozkoumat místní baziliku, parky a památky. Nedaleko města se setkali s Rotary klubem Stifland v Hatzenreuthu. Mládežníci zamířili například i do Prahy a okolních lázeňských měst na Karlovarsku.
Čtrnáctidenní program je zaměřený na výrobu hudebních nástrojů, poznávání regionu, nebude chybět ani návštěva Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech a spousta sportovních a poznávacích událostí. “Je to čtvrtý mezinárodní kemp. Jako jedni z mála klubů to provozujeme v rámci výměny mládeže. Kemp je výjimečný v tom, že účastníci z celého světa vyrábí z polotovaru kytaru nebo housle, což je světově unikátní. Máme tady mladé studenty ze Španělska, Taiwanu, Švédska, Dánska, Turecka, Litvy. Jedná se o devět mládežníků, kteří jsou rozdělení do dvou skupin. Takže z celého kempu vzejde pět houslí, čtyři kytary,” vysvětluje garant kurzu a past prezident Rotary klubu Jan Pátek.
Na celém procesu se podílí lektoři houslařské školy, organizaci má na starosti Integrovaná střední škola Cheb ve spolupráci s Rotary klubem. Studenti jsou ubytovaní v rotariánských rodinách.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.