Devět studentů z celého světa navštívilo Cheb, domů si odvezou ručně vyrobený hudební nástroj

Cheb – Výměnné pobyty, studenti z celého světa, zážitky a výroba hudebních nástrojů. Tak vypadá rotariánský tábor, který v Chebu hostí Rotary klub.

Skupinka od patnácti do osmnácti let mladých studentů tak na dva týdny zažijí sportovní, kulturní, ale i historické vyžití nejen na Chebsku, jejich cesty za dobrodružstvím zamíří například i do Prahy a sousedského Německa.

Devítičlennou mládež z různých koutů světa přivítal i starosta Chebu Jan Vrba společně s místostarostou Pavlem Pagáčem. “Je to rozhodně zajímavé. Mimo toho, že si studenti vytvoří svůj hudební nástroj, tak cestují různě po našem okolí, což je pro nás velký přínos. Veškeré světově zaměřené výměnné pobyty jsou totiž na všech stranách prospěšné. Studenti jsou opravdu z celého světa.  Ta směsice je pestrá. To je to, co chebský Rotary klub běžně dělá, je to taková služba mládeži a zase české děti jezdí různě do zahraniční, a z toho máme radost. Je to fajn, že mladí zažijí něco jiného, nevšedního a především, rozšíří se jim obzory,” sdělil starosta Chebu Jan Vrba.

Táborníky na radnici doprovázeli další členové Rotary klubu v čele s novým prezidentem klubu Martinem Humlem. Čtrnáctidenní program je zaměřený na výrobu hudebních nástrojů, poznávání regionu, nebude chybět ani návštěva blížícího se Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech a spousta sportovních a poznávacích událostí. “Je to čtvrtý mezinárodní kemp. Jako jedni z mála klubů to provozujeme v rámci výměny mládeže. Kemp je výjimečný v tom, že účastníci z celého světa vyrábí z polotovaru kytaru nebo housle, což je světově unikátní. Máme tady mladé studenty ze Španělska, Taiwanu, Švédska, Dánska, Turecka, Litvy. Jedná se o devět mládežníků, kteří jsou rozdělení do dvou skupin. Takže z celého kempu vzejde pět houslí, čtyři kytary,” vysvětluje garant kurzu a past prezident Rotary klubu Jan Pátek.

Na celém procesu se podílí lektoři houslařské školy, organizaci má na starosti Integrovaná střední škola Cheb ve spolupráci s Rotary klubem. Studenti jsou ubytovaní v rotariánských rodinách.

 

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.