Kvůli špatnému technickému stavu škol v Chebu se posunou některé investice

Město Cheb se rozhodlo pro změnu v přístupu ke spravování technického stavu budov škol. Proto si také nechalo zpracovat audit, který měl za úkol zjistit reálný stav budov včetně rozvodů a dalších náležitostí. Celou tuto revizi provedl investiční odbor ve spolupráci s řediteli škol.

Jde tedy o odborný posudek, který nepřinesl dobré výsledky. Pokud by se okamžitě odstranily všechny závady, šlo by o investici v částce až 240 milionů korun. „Jedná se především o vnitřní rozvody. A to ať už elektriky, vody nebo kanalizace. Ve většině případů jde o původní a tím již dožilé rozvody.“ přibližuje podrobnosti starosta města Jan Vrba. Navíc se zjistilo, že do některých budov i zatéká. „V minulých obdobích se nepodařilo synchronizovat dílčí úpravy s komplexními opravami. Například vylepšování učeben a jiných prostor tedy akcí podpořených dotacemi. Výsledkem je, že máme moderní části škol napojené na původní rozvody.“ sdělil dál k situaci starosta města.

Vzhledem k obrovské investici je v plánu rekonstrukce a opravy rozložit na delší období minimálně do 6 až 8 let. Město nyní sestavuje pořadí priorit jednotlivých oprav. Něvíc byla tíže technického dohledu sejmuta z povinností ředitelů škol. Město vyčlenilo odpovědnou osobu na odboru investic. Tím bude zajištěna jasná komunikace města a škol a také odborný náhled na komplexní řešení a priority. Vedení města bylo situací až překvapeno a tak bude v dalších rozpočtech hledat částky. „ Je možné že to bude na úkor některých oprav silnic. Nebo budeme muset posunout investiční záměry, které budou moci počkat. Školy a v tomto případě budovy v majetku patří mezi priority.“ uzavřel starosta Jan Vrba. 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.