Sokolovský Sotes skončil v v kladných číslech, chystá se několik investic

Sokolov – Doba je náročná pro každého od obyvatel, přes města po společnosti. Organizace provázané s městy musejí také velmi aktivně pracovat s hospodařením. Jednou z těch, kterým se to daří je Sotes. Sokolovské technické služby skončili za poslední rok v kladných číslech. „Pro nás je to velmi dobrá zpráva a jsme za to velmi rádi, ukazuje to dobrou práci celé společnosti.„ uvádí k výsledku hospodaření místostarosta Jan Picka. „Je jasné, že každé středisko nemůže generovat zisk. Například středisko zabezpečující veřejné osvětlení města. Největší ziskovou položkou byla likvidace komunálního odpadu. Ale i tady se podmínky změnily. Město již nemá svou skládku a navíc poplatky za každou tunu se razantně zvýšily.“ doplnil informaci o společnosti Sotes Jan Picka.

I před kladný výsledek musela ale společnost zaslat městu žádost o navýšení příspěvku na tři projekty. Vzhledem k tomu, že Sotes je i správcem sportovišť a Baník hraje Chance Ligu je tu požadavek na vybavení zimního stadionu. Konkrétně u této soutěže je povinnost mít jako součást hřiště i videorozhodčího. Pořízení kompletního systému vyjde na zhruba 700 tisíc korun. Vedení města, ale podporuje HC Baník a navíc je zde další výhled a příslib.

Díky novému vybavení by měla přijít možnost přehrávat divákům atraktivní okamžiky utkání. Druhá z položek je také spojena se zimním obdobím. Jde o vánoční výzdobu. A dopředu lze prozradit, že na Starém náměstí bude vyřezaný betlém v životní velikosti. Protože na díle se již pracuje, byl Sotesem zaslán požadavek na částku 100 tisíc korun.

Poslední ze seznamu je světelná křižovatka na Kraslické ulici. Přesněji jde o světelnou signalizaci. Jde o poslední místo, kde nebyl dosud instalován novější řadič. A bohužel již v zásobě nejsou ani náhradní díly na případné opravy. Proto tu vzhledem k vytíženosti a bezpečnosti je třeba provést úpravy v hodnotě téměř 440 tisíc korun. Na druhé straně se podařilo také šetřit. Jak bylo zmíněno podpora hokeje je ve městě velká.

Na zimním stadionu byly dvě rolby, obě ale již zastaralé a nedokázaly kvalitně připravit ledovou plochu. Proto bylo vyhlášeno výběrové řízení na rolbu novou. A právě zde se ušetřila částka přes 800 tisíc korun. Výsledkem je že město nemusí příspěvky navyšovat o původní částku. Ale po odečtu úspory při nákupu rolby jde nakonec o finanční příspěvky ve výši zhruba 450 tisíc korun. 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.