Do opravených Císařských lázní zavítaly stovky lidí

foto: fotokoláž

Opravené Císařské lázně v Karlových Varech si v neděli, první den, kdy byla památka otevřená pro veřejnost, přišlo prohlédnout na 800 lidí. Šlo o lázeňské hosty, obyvatele Karlových Varů i turisty z daleka.

V Císařských lázních přitom ještě chybí muzejní expozice věnovaná lázeňství, která by měla do zachráněné památky přibýt v průběhu druhé poloviny letošního roku. Dokončovat se budou i další prostory.

Císařské lázně nyní nabízejí dva prohlídkové okruhy, samotnou stavbu a pak zvláštní okruh, věnovaný Císařské koupelně, luxusní koupelně určené pro nejvzácnější hosty bývalých lázní. „Většina těch, kteří v neděli přišli, se chtěla podívat na všechno, a využili tak oba návštěvnické okruhy. Pro nás to znamenalo zhruba 35 hromadných prohlídek,“ řekl vedoucí návštěvnického centra Císařských lázní Miloš Bělohlávek.

Císařské lázně patřily mezi nejnavštěvovanější památky i v době před rekonstrukcí, kdy byly desítky let zanedbaným objektem. Nyní se více než dva roky veřejnost dovnitř nedostala, protože národní kulturní památka podstupovala nákladnou rekonstrukci za 1,4 miliardy korun.

V současné době je hotová hlavní část rekonstrukce. Zároveň je až na detaily hotový i vestavěný multifunkční sál, unikátní technické řešení, které je v atriu budovy, aniž by s ní bylo propojeno. Sál byl po tři večery, ve čtvrtek, pátek a sobotu místem zahajovacích koncertů.

V Císařských lázních by kromě moderní multimediální expozice historie lázeňství mělo vzniknout také infocentrum, které bude sloužit pro Karlovy Vary i Karlovarskému kraji. Bude zde i kavárna. Prostory uvnitř budovy budou sloužit rovněž pro reprezentační účely, přednášky a podobně. Své zázemí zde bude mít ale hlavně Karlovarský symfonický orchestr.

Zdroj: ČTK


Vykrádání nápadů a hlavně přisvojování si úspěšné práce druhých může politik Petr Kulhánek (KOA/STAN) vyučovat.

Celou akci výrazně kazí politik Kulhánek, který se jako tradičně chlubil cizím peřím, kdy pózoval před místními, spřízněnými novináři a snažil se celou událost přehrát na své vlastní politické PR.  Přitom Kulhánek za dlouhý osm let, kdy byl primátorem města, nic pro Císařské lázně neudělal.

Smutné je také zpolitizování Karlovarského symfonického orchestru, kde působí hráči orchestru jako aktivní politici hnutí KOA jehož dlouholetým členem je právě hejtman a bývalý neúspěšný primátor Kulhánek (KOA / STAN). 

V mediální výstupech úplně chybí to nejdůležitější, a to je zahájení prací, ale hlavně zajištění dotačního financování z národních zdrojů, které zajistila bývalá hejtmanka a současné  Jana Vildumetzová Mračková.

Kulhánek byl naopak veřejně častován bývalým prezidentem jako lenoch, co nic nedělá. Po opakovaných návštěvách Karlovarského kraje, kdy po řadě let bylo jasné, že Kulhánek se v Císařských lázních nepohnut ani o jediný krok směrem k zahájení rekonstrukce jej prezident Zeman označil za lenocha.

Historicky se za Kulhánkovo vládnutím skrývají hlavně politické trafiky pro spolustraníky, neinvestiční dotace v podobě injekcí do mnoha neziskovek, které Kulhánek ovládal jako gesční politik a výběrová řízení, kde nebývale často vítězí opakovaně jeho političtí kamarádi a spolustraníci, či jejich rodinní příslušníci. Konec, konců Kulhánek dostal po osmi létech primátorování prosperující město Karlovy Vary na ekonomické dno (dávno v době před Covidem). Město je dnes zadluženo do roku 2035 dluhy ve výši tři čtvrtě miliardy a Kulhánek aplikuje své rozhazovačné ekonomické recepty, co by hejtman Karlovarského kraje. 



 

 

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.