Sokolovská bytová je za poslední rok ve ztrátě

Město Sokolov hospodaří za poslední roky úspěšně. S městem jsou provázány také společnosti, které ale poslední období mají ekonomicky mnohem komplikovanější. Informací o hospodaření se zabývalo i vedení města. „Sokolovská bytová se dostala do ztráty tři miliony devět set tisíc korun a má to tři hlavní důvody.“ popisuje hospodaření Sokolovské bytové místostarosta města Jan Picka.

Prvním je zcela pochopitelné chování všech obyvatel Sokolova, kteří odebírají teplo od Sokolovské bytové. „Naprosto všem rozumím. Obavy aby se životní náklady nevyhouply nad příjmy se odrazily ve velkém šetření.“ vysvětluje dále Jan Picka nejpodstatnější důvod výsledku propadu v hospodaření.

Co se týče odběru tepla spotřeba šla skutečně razantně dolů. A fixní náklady společnosti jsou ale neměnné, a proto se rozevřela propast mezi náklady a skutečnou spotřebou. Další položky jsou navázány na potřebu personálního obsazení. Tady je velký tlak okolí ať už jsou to nabídky zaměstnání například supermarketů v Sokolově, anebo pobídky firem z chebské průmyslové zóny. Společnost musela na situaci reagovat, aby si udržela zaměstnance. Platy byly upraveny a s tím související odvody na sociální i zdravotní pojištění. 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.