Jak náročné je chovat papouška se dozví děti ve školách a školkách v Chebu a Sokolově

Cheb – Projekt Papoušci do škol a školek, je jeden z těch, který reálně dětem ukáže jak náročné je mít takového mazlíčka. Co si člověk běžně neuvědomí je, že velcí papoušci se při správné péči dožívají padesáti i více let. Martin Procházka spoluzakladatel projektu nám prozradil celý svůj příběh. Sám se stal chovatelem pro svůj obdiv k těmto tvorům. Ale brzy se informace roznesla a začal se starat o zachráněné papoušky. Bohužel dnes ze zhruba padesáti hlavé skupiny může být až polovina zachráněných a důvod je poměrně snadný. „Lidé se často neuvědomují, že papoušek je většinou na člověka fixovaný a má inteligenci zhruba pěti letého dítěte. Proto je hlučný, když se domáhá pozornosti a potřebuje skutečnou blízkost a péči, včetně správné stravy.“ doplňuje k základní neznalosti těch co si pořizují velké papoušky bez předchozích konzultací Martin Procházka.

Proto také vznikl projekt Papoušci do škol a školek, aby ukázal dětem proč si papouška nepořizovat. „Ano skutečně naším cílem je jak dětem tak rodičům, když budou mít zájem vysvětlit proč si papouška nepořídit.“ Popisuje záměr chovatel.

V našem pilotním případě školku v Okrouhlé u Chebu navštívil pan Procházka spolu se svým papouškem jménem Snoopy. Děti si mohly papouška jako pohladit, tak si nechat dát „pusu“. Odvážnější ze sboru učitelek chtěly mít Snoopyho i na ramenou či ruce. Odpovědí se dočkal každý koho zajímalo něco z výchovy a života s papouškem. Od nového školního roku budou v případě zájmu škol a školek v Chebu mít šanci i další děti a případně i rodiče „pomazlit“ se s Snoopym a nebo dalšími svěřenci pana Procházky. V plánu je být k dospozici pro celý karlovarský kraj. 

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.