Sokolov plánuje vybudovat nové parkoviště, ve hře jsou pozemky Lesů ČR

Sokolov – Město Sokolov dlouhodobě usiluje o pozemky u cyklostezky za areálem kláštera. K jednáním už došlo v době, kdy s majitelem pozemků společností Lesy ČR šlo dojednat prodej pozemků. Nabídnuta v této době byla cena za kterou město koupit pozemky nechtělo. „Nyní se změnila politika společnosti Lesy ČR a pozemky nenabízí ke koupi ale pouze ke směně.“ vysvětluje novou situaci místostarosta Jan Picka. „Proto jsme takové situaci šli vstříc a vykoupili jsme dva pozemky. Jeden v katastru Královského Poříčí a druhý v katastru Stříbrné.“ doplňuje ke krokům města Jan Picka. Obě strany se dohodly na možnosti směny uvedených pozemků.

Jednoznačným záměrem je vybudovat nové záchytné parkoviště. To by svou blízkostí cyklostezky mělo přilákat cyklisty a zároveň svou polohou je vhodné i pro návštěvníky města. Pozemky jsou nedaleko Starého náměstí a zároveň blízko silničního spojení od Rychnova nebo Staré Ovčárny.

Samotná směna pozemků ještě není definitivní, nyní se budou dělat znalecké posudky. Důvodem je porovnání finanční hodnoty pozemků nabízených oběma stranami. Nicméně Rada města již schválila případný následný krok. Tím je, v okamžiku realizace, rozdělení nákladů na administrativní kroky rovným dílem mezi město Sokolov a Lesy ČR.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.