NA NOVÝ CHEBSKÝ MOST DO HÁJŮ NEBUDE POUŽITA ZEMINA Z YPSILONKY

Cheb – Pěší mají v Chebu do městské části Háje podstatnou spojnici, a to je červená lávka.

Nad její životností ale visí otazníky. Ačkoli v současné době proběhla pravidelná kontrola a počítá se s prodloužením životnosti stávající lávky až do roku 2025, je třeba dívat se do budoucna. „I s ohledem na celkový záměr rozvoje města Cheb je v dlouhodobém plánu vést zde spojnici nejen pro pěší do Hájů, ale i pro silniční provoz a směrem na Podhrad a jihovýchodní obchvat města.“ osvětluje záměr místostarosta Pavel Pagáč.

Zajištění nového dopravního spojení by měl prinést nový most. V plánu je tzv. přesýpaná konstrukce. U té je na železobetonovém skeletu další materiál a stavba více zapadá do okolí.

Původním záměrem bylo ušetřit finanční prostředky a využít zbytky materiálu po stavbách hal u křižovatky Ysilon, (křížení směru Karlovy Vary a Mariánské Lázně).

Město si nechalo zpracovat studii a její výsledky potvrdily podlimitní hodnoty. V tomto případě je řeč o chemickém složení. Podstatné je také hledisko mechanických vlastností, především ve zhutnitelnosti, proto byla možnost využití nakonec vyloučena.

Aktuálně je ukončeno územní řízení a bude vypracována projektová dokumentace pro stavební povolení. Ta by měla být vypracována do konce tohoto roku.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.