Půjčka s exekucí: O co se jedná a kdo ji může využít?

Půjčka pro osoby v exekuci je u běžných bank nemyslitelná. Existují však nebankovní společnosti, které tento produkt nabízí. Kdo může o půjčku s exekucí požádat a za jakých podmínek? Jaké jsou výhody takové půjčky a čemu se raději vyvarovat?

Půjčka v exekuci? Ano, je to možné!

Lidé, kterým hrozí exekuce, nebo jsou již v exekučním řízení, nemají nárok na řešení tíživého finančního problému v podobě další půjčky – alespoň ne od běžné banky, která klientovi v exekuci další půjčku poskytnout nemůže. Na řadu pak přichází nebankovní společnost, která za splnění určitých podmínek poskytne půjčku s exekucí nebo jiný typ půjčky, jako je půjčka bez registru či nebankovní hypotéka.

Pro koho je půjčka s exekucí určena?

K půjčce s exekucí se uchylují dlužníci v obtížné finanční situaci. Pro ně může být tento typ půjčky řešením, jak rychle vyplatit exekuci a snížit finanční zátěž. Nicméně aby mohli úvěr čerpat, musí splňovat určité podmínky.

  • Na půjčku s exekucí mohou dosáhnout dlužníci, kterým je více než 18 let
  • Dlužníci rovněž musí čelit jen omezenému počtu exekucí (limit bývá nastaven na maximálně 5 exekucí)
  • Některé půjčky s exekucí se mohou vztahovat pouze na podnikatele, v takovém případě je nutné společně s doklady totožnosti dodat také identifikační číslo (IČ)

Jaké jsou podmínky získání půjčky?

Žadatel o úvěr získá půjčku na vyplacení exekuce – a to se zaručením v podobě zástavy nemovitosti. Dlužník tedy musí být vlastníkem domu, bytu, pozemku, rekreačního či komerčního objektu apod. Rovněž bývá možné ručit nemovitostí třetí osoby (rodinným příslušníkem dlužníka apod.). Tato nemovitost se však musí nacházet na území České republiky.

Měsíční splátky lze následně rozložit do několika let (často až do 20 let). Solidní nebankovní společnosti garantují pevnou výši splátek a stejnou úrokovou sazbu po celou dobu splácení úvěru. Navíc díky delší době splácení bude dlužník platit nízkou měsíční splátku, která mu dovolí se finančně opět postavit na nohy.

Před podepsáním smlouvy je však nutné bedlivě prostudovat sazebník poplatků a informovat se o možných nákladech při nesplácení nebankovní půjčky.

Hlavní výhody půjčky s exekucí

Mezi stěžejní výhody půjčky s exekucí patří:

  • Celkově nižší náklady se splácením půjčky v porovnání s poplatky exekuční kanceláři
  • Možnost prodloužit dobu splácení a snížit si tak finanční zátěž
  • Fixní úroková sazba
  • Rychlé a bezproblémové sjednání online
  • Bez poplatků za sjednání půjčky
  • Bez nutnosti dokládat příjmy, postačí pouze doklad totožnosti (občanský průkaz, cestovní pas, řidičský průkaz apod.)
  • Možnost předčasného splacení nebo vložení mimořádné splátky
  • Možnost získání půjčky i v případě zápisu v registru dlužníků

Na co si dát pozor?

Na finančním trhu působí řada společností, které nabízí půjčky s exekucí za netransparentních podmínek. Více než žádoucí je proto podat si žádost u nebankovního poskytovatele, který nabízí férové podmínky na míru přizpůsobené konkrétnímu klientovi a jeho finanční situaci.

Jaké jsou alternativy k půjčce s exekucí?

Na trhu existují různé nebankovní půjčky a další finanční produkty, které mohou posloužit jako zdroj hotovosti. Mezi nimi se nachází například půjčka bez registru, nebankovní hypotéka, refinancování půjčky či konsolidace půjček.

Rovněž je možné za určitých podmínek podat návrh o odklad exekuce a komunikovat se současnými věřiteli a navrhnout upravený splátkový kalendář. Nicméně v případě, že se dlužník nakonec uchýlí k nebankovní půjčce s exekucí, odpadne mu starost s vyjednáváním s jednotlivými věřiteli a také se nebude muset trápit s nepříjemným papírováním. Pro mnohé je to tak rychlé a jednoduché řešení, jak se dostat z nelehké finanční situace.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.