Zaměstnanci Karlovarské krajské nemocnice dostanou v letošním roce přidáno

Většina zaměstnanců Karlovarské krajské nemocnice a. s. (KKN) dostane v letošním roce přidáno ke svým mzdám šest procent. Dohodlo se na tom vedení nemocnice se zástupci odborů. Kolektivní smlouva začala platit od 1. února, informovala mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Markéta Singerová. V loňském roce vedení nemocnice vyhovělo návrhu odborů a mzdu navyšovalo o deset procent.

Současnou průměrnou mzdu zaměstnanců KKN nezveřejňuje. Karlovarská krajská nemocnice a. s. provozuje nemocnice v Karlových Varech a Chebu. V karlovarské nemocnici pracuje zhruba 1200 lidí, v chebské asi 500.

Jednání o kolektivní smlouvě trvalo od loňského listopadu. Hlavním požadavkem odborářů byla především snaha o postupné srovnávání mezd se státními platovými tabulkami. Na základě tohoto návrhu dospěli podle KKN vyjednavači ke shodě na navýšení základních mezd všech zaměstnanců o šest procent, s výjimkou sester s praxí v oboru do devíti let, kde bude navýšení ve výši čtyři procenta. Také se upraví zvláštní příplatek za odbornou praxi.

„Kolektivní vyjednávání probíhala velmi konstruktivně a vždy jsme našli společné řešení. Jedním z našich společných cílů je spravedlivé nastavení mzdových podmínek jak pro stávající, tak nové zaměstnance,“ uvedl k jednání ředitel ekonomicko-obchodního úseku a místopředseda představenstva KKN Jan Špilar.

Obě strany se také dohodly například na zkrácení lhůty pro podání žádosti o finanční příspěvek na penzijní připojištění či možnosti využití zaměstnaneckého stravování pro všechny typy úvazků a brigád.

 

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.